liberinteleorman.ro

Primăvara în culori, la Biblioteca Județeană “Marin Preda”

4 martie 2016

Biblioteca Județeană “Marin Preda” biblioteca 2Teleorman, instituție aparținând Consiliului Județean Teleorman, sărbătorește Ziua Internațională a Femeii printr-o expoziție intitulată generic Primăvara în culori.

Activitatea este organizată în colaborare cu Societatea Femeilor Teleorman și Palatul Tineretului Alexandria, și-și propune să aducă un omagiu femeilor lumii, femeilor teleormănene în mod special. Doamna profesoară Maria Saveschi, reprezentant al Societății Femeilor Teleorman, alături de ucenicii săi, elevi pasionați de pictură, dorește să aducă prin expoziția de pictură propusă, bucurie și speranță, tuturor celor ce vor vizita biblioteca. La eveniment, participă cu o expoziție de artă aplicată și elevi de la Palatul Copiilor Alexandria, sub coordonarea doamnei profesoare Mariana Nedelcea.

Biblioteca Județeană propune deasemenea o expoziție de carte cu tema Perseverență și revoluție la feminin, care cuprinde titluri dintre care amintim:  Femei celebre de Elena Văcărescu, Mămica modernă. Cum jonglezi cu copilul și cariera de Izabela Copolovici, Manualul mămicii Zen de Raluca Zenga, Frumoasă ca la 20 de ani de Bruno Massa, După 40 de ani. Cartea femeii fără prejudecăți de Marianne Buhler, O istorie a amantelor de Elizabeth Abbott, A treia femeie de Gilles Lipovetsky, Biblia sănătății femeii traducere din limba engleză de Catrinel Macovei. Vernisajul va avea loc luni, 7 martie 2016, începând cu ora 11.00.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Simpozionul „Gala Galaction – 55 ani de la trecerea în neființă”

Următorul articol

Rezultatele obținute la simularea Evaluării Naționale 2016

Cele mai recente articole de Actualitate