liberinteleorman.ro

Primarul Victor Drăgușin, ajutat de Poliția Locală Alexandria, a depistat ”mafia” din piața centrală: mămăicile care vând brânză!

Monica Vasilescu

Ne-am întrebat mai mereu de ce este nevoit poporul să plătească Poliția Locală din moment ce activitatea agenților de pază reciclați este axată pe ceea ce mai fac și alte instituții, cum ar fi parcări neregulamentare sau alte chestiuni legate de trafic pe care le pot rezolva doar polițiștii de la Rutieră fără ajutor. Am aruncat o privire pe pagina de Facebook a primarului Victor Drăgușin și ne-am amintit că misiunea principală a ”localilor” este să urmărească femeile în vârstă care vin la piață pentru a vinde o legătură de leuștean și două cepe. După cum însuși edilul-șef se mândrește în online, Poliția Locală a avut o activitate bogată în piața centrală din Alexandria, acolo unde tarabele sunt ocupate în mare parte de speculanți, dar numai bătrânele de pe margine, care vin la oraș să-ți vândă zarzavaturile, pe doi lei, sunt hărțuite frecvent și izgonite. Aflăm cu exactitate legislativă că, la capitolul control comericial, ”în această perioadă au fost efectuate verificări zilnice sub aspectul respectării prevederilor legale ce reglementează comerțul ambulant și comerțul cu produse de origine animală în zone neautorizate de către municipalitate, fiind identificate fapte ce contravin prevederilor legale în vigoare, comise de numitele R. A. și M. M. sancționate cu avertisment și confiscarea cantității de 28,650Kg brânză și numita P. I. ce comercializa lapte (20l) pe strada Mihăita Filipescu, în zona Spitalul de Boli Cronice, aceasta fiind avertizată verbal și informată cu privire la prevederile legale în vigoare”, acestea fiind acțiuni ale poliției locale pe linia combaterii comerțului ambulant în zone neautorizate, în perioada 08.09.2017 – 14.09.2017, ilustrată, la Drăgușin pe pagină, cu niște găleți cu brânză. Pe lângă un ”Doamne ferește” iminent, vrem să le amintim autorităților, care respectă legile doar în cazul băbuțelor și moșicilor, că mulți dintre bunicii noștri care vând la colț de stradă sau de piață verdețuri, brânză, lapte sunt trecuți de 65 ani, au lucrat toată viața în condiții dificile și, cu toate acestea, au o pensie de mizerie. Unii dintre ei se descurcă greu cu traiul și în, loc să fure sau să cerșească, muncesc în propria gospodărie, produc și comercializează alimente pentru a mai obține câțiva lei în plus. Iar problemele lor nu sunt vârsta, bolile, căldura sau frigul pe care le îndură, ci poliția locală. Acești oameni ai legii girați de autorități care văd doar partea goală a paharului legislativ, adică doar pe amărâții care pun osul la muncă la vârste înaintate, în timp ce mai tinerii lor ”colegi„ de piață fac negoț ilicit la drumul mare fără nicio străbatere din partea acestor indivizi vigilenți la amendat bătrânele. Mai ales că produsele mămăicilor sunt vizibil mai bune, mai sănătoase și mai arătoase decât ale negustorilor atestați, iar cumpărătorii au libertatea deplină de a alege. Până vine Poliția Locală…

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Baronul e gol!

Următorul articol

Dragnea i-a băgat în lac pe cei care l-au ajutat să privatizeze Insula Belina

Cele mai recente articole de Actualitate