liberinteleorman.ro

Primarul și consilierii locali de la Alexandria au jurat!

21 iunie 2016

Monica Vasilescu

IMG_7848Învestirea în funcție a primarului și a consilierilor locali, validarea mandatelor, formarea noului for legislativ, toate acestea și-au găsit locul în cadrul ședinței noului Consiliu local Alexandria, desfășurată astăzi, începând cu ora 14:00.

IMG_7853Noul Consiliu local al municipiului Alexandria s-a reunit în ședință de constituire. Ordinea de zi a întrunirii a cuprins hotărâri cu caracter organizatoric pentru alcătuirea legislativului ales prin votul cetățenilor la alegerile locale din 5 iunie. În noua configurație sunt 21 consilieri, dintre care 14 sunt ai Partidului Social Democrat și șapte ai Partidului Național Liberal.

Ședința a fost deschisă de către prefectul județului Teleorman, Carmen Daniela Dan, flancată la  prezidiu de primarul reales – Victor Drăgușin, de secretarul municipiului – Iulian Purcaru și de președintele Judecătoriei Alexandria – Mihai Gabriel Duță. Reuniunea a debutat cu numirea comisiilor de validare a mandatelor, urmând ca fiecare consilier confirmat să depună jurământul, conform actelor normative în vigoare. Tot cadrul aceluiași eveniment, primarul Victor Drăgușin a jurat, cu mâna pe biblie și pe constituție, în conformitate cu legea, că va face tot ceea ce îi va sta în putință pentru binele cetățenilor urbei noastre.

După ceremonia de învestire și depunerea jurământului, Consilul local Alexandria este format din următorii consilieri: Augustin Ioan, Sorin Ilie, Andreea Broșteanu, Ionuț Neacșu, George Drăghici, Florin Titirișcă, Cătălin Dumitrașcu, Laurențiu Florea, Cătălin Preda, Gabriel Nădrag, Claudia Modrigală, Gică Anghel, Dragoș Petcu, Maria Ghicică, Haralambie Epure, Florea Voicilă, Daniel Mocanu, Marius Streinu, Nelu Din, Adrian Robert Stănculea, Gina Curea.

Alți viceprimari

IMG_7867IMG_7869

 

 

 

 

 

Alexandria are, începând de astăzi, alți viceprimari. Cei doi de până acum, Ionuț Neacșu și Lucian Iotu, au fost înlocuiți cu Anghel Gică și Augustin Ioan. Dacă în cazul lui Augustin putem găsi referințe bune în ceea ce privește activitatea sa de până acum, considerat a fi printre puținii tineri din PSD bine pregătiți și frumos dezvoltați profesional, ultimul loc de muncă fiind acela de secretar de stat în Ministerul Tineretului și Sportului, în privința lui Anghel Gică nu ne pronunțăm, deocamdată, pentru că nu a mai fost activ (oficial) în politică până acum, treaba sa desfășurându-se în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Teleorman. Aceste două propuneri de viceprimari au venit din partea consilierului local Florea Voicilă, de la PSD. Și PNL-ul a avut o propunere de vice, în persoana consilierului George Drăghici, nominalizat de către Florin Titirișcă, dar acesta nu a întrunit voturile necesare, în lipsa unei majorități a partidului său.

Noul for legislativ de la Alexandria și-a ales persoana care va prezida ședințele în următoarele trei luni. Propunerea de președinte de ședință a venit de la consilierul local Andreea Boșteanu, care nici nu știe ce bucurie ne-a făcut că l-a pus pe Ionuț Neacșu să conducă întrunirile aleșilor locali până în august.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Jandarmeria – activităţi de prevenire în şcolile teleormănene

Următorul articol

Noul primar de la Roșiori depune jurământul

Cele mai recente articole de Actualitatea politică