liberinteleorman.ro

Primarul Marius Bocancilă a inaugurat Serviciul Public Comunitar Local de Evidența a Persoanelor la Trivalea Moșteni

23 mai 2016
Advertisement

23 mai 2016 va reprezenta cu siguranță o zi aparte în trivale mosteniistoria comunei Trivalea Moșteni, ziua de astăzi marcând deschiderea oficială a activitații Serviciului Public Comunitar Local de Evidența a Persoanelor (SPCLEP) Trivalea Moșteni.

Cu un an în urma, primarul Marius Nicolae Bocancilă a inițiat demersurile necesare pentru a concretiza această nevoie a locuitorilor din comuna Trivalea Moșteni, dar și a cetățenilor din comunele vecine Tataraștii de Sus, Tataraștii de Jos, aceștia fiind nevoiți să se deplaseze tocmai la Videle pentru a-și elibera actul de identitate, drum de altfel anevoios și costisitor mai ales pentru cei vârstnici.

La inaugurare au participat oficialități politice județene precum și reprezentanți ai SPCEP și DJEP Teleorman. Noul serviciu public comunitar local de evidență a persoanelor vine în sprijinul celor aproximativ 9000 de cetățeni din cele 3 comune, activitatea noului serviciu desfașurându-se într-un corp de cladire nou al Primăriei Trivalea Moșteni amenajat special cu această destinație.

Programul de funcționare al serviciului va fi zilnic, de luni până vineri, între orele 8.30 -16.00, aici vor lucra doi funcționari, șef serviciu Cristian Rușanu Ionuț, respectiv consilier Liliana Ivanciof, activitatea acestora va consta în eliberarea carților de identitate, operarea modificarilor intervenite în statutul persoanelor – decese, nașteri, căsătorii, divorțuri și actualizarea Registrului Național de Evidență a Persoanelor.

Tăierea panglicii inaugurale a fost urmată de înregistrarea primei solicitari de eliberare de act de identitate, parintele Bogdan Nedea fiind primul cetațean din comună care va beneficia de primul de act de identitate eliberat de SPCLEP Trivalea Moșteni.

Primarul Marius Nicolae Bocancilă consideră că înființarea acestui serviciu reprezintă proiectul său de suflet, concretizând efortul derulat în ultimul an acesta reprezentând un nou pas pentru scoaterea din anonimat a Administrației Locale Trivalea Moșteni, aceasta fiind a doua comună din județ care a înființat un SPCLEP.

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

1 Comment

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

O antreprenoare câștigă 32.000 de euro finanțare pentru a crea o afacere socială în Teleorman

Următorul articol

Jandarmeria Teleorman continuă acţiunile de prevenire şi combatere a sustragerii de energie electrică

Cele mai recente articole de Actualitate