Primarul Florea Grosu nu va mai cânta la Primăria Nanov

în Actualitate/Actualitatea politică/Politica altfel

Monica Vasilescu

Au trecut trei ani de când ANI l-a depistat pe primarul comunei Nanov, Florea Grosu, în stare de incompatibilitate. Inspectorii de integritate spuneau atunci că, în perioada 17 iunie 2008 – 27 iunie 2012, Florea Grosu a deținut simultan cu funcția de primar și funcția de administrator al S.C. EPILOG S.R.L. (creație și interpretare artistică), încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003”.

După mai multe termene de judecată în mai multe instanțe, s-a lămurit starea de incompatibilitate. Înalta Curte de Casație și Justiție, acolo unde Florea Grosu a atacat decizia Curții de Apel București, a respins recursul, ca nefondat. Decizia magistraților este definitivă, astfel încât se așteaptă ca prefectul de Teleorman, Florinel Dumitrescu, să emită ordinul de demitere din funcție, urmând a se organiza alegeri anticipate în primăvara anului viitor.

Primarul Florea Grosu era liberal în trecut, dar a schimbat dreapta cu stânga prin primăvara lui 2016, atunci când a gustat partea roșie din paharul pesedist.

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*