liberinteleorman.ro

Primarul din Zimnicea cumpără din bani publici trei coroane funerare pentru eroi cu… 4.500 lei

La Zimnicea curge lapte și miere, lucru pe care l-am remarcat mai ales după ce am văzut cam ce salarii se câștigă în primăria din localitate. Totuși, salariul de 12.500 de lei al primarului Petrică Pîrvu nu este niciodată suficient pentru achiziția câtorva pachete de cafea sau pentru câteva fire de floare, pe care le dăruiește femeilor pe stradă. Practic, el consideră că popularitatea se câștigă cu bani publici și, de obicei, la supra-preț. Că dacă nu scoți banul din buzunarul propriu, nu te doare mâna să mai pui un zero la prețul estimat pentru o achiziție publică. Ei bine, mâine este Ziua Eroilor, când sunt comemorați bărbații și femeile ce au murit în timp ce luptau pentru țară. Nici pentru ei, salariul lui Petrică Pîrvu n-a fost suficient, așa că acesta a solicitat Sistemului Electronic de Achiziții Publice niște oferte pentru cumpărarea din bani publici a unor coroane funerare. Trei la număr.

Și a estimat că prețul de cumpărare a unui astfel de aranjament floral ar trebui să se ridice la 1.500 de lei, deși piața liberă are cu totul și cu totul alte oferte. De pildă, un aranjament funerar cu flori naturale costă, de regulă, vreo 700 de lei. Dar când nu cheltuiești banul propriu, nu te mai uiți la piața liberă. Așa a procedat și Petrică Pîrvu, drept pentru care a contractat furnizarea a trei coroane funerare în schimbul sumei de 4.500 de lei.

Firma câștigătoare este deja una tradițională în materia achiziției de flori la Zimnicea. Vorbim despre celebra firmă de partid BEV NICOFLOR COMPLEX SRL, care va furniza primăriei din Zimnicea trei coroane la supra-preț, compuse din crizanteme, garoafe și crini, cu panglică personalizată. Și astfel, oamenii vor vedea gestul frumos al primarului din Zimnicea de a comemora eroii neamului. Puțini vor ști că gestul e, de fapt, făcut pe banii lor și că florile din coroane costă de trei ori mai mult decât pe piața liberă, nu pentru că eroii ar conta pentru administrația locală, ci pentru că banii trebuie să ajungă la firmele de casă ale partidului unic. Simplu, dar dureros, nu-i așa?

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

George Dumitru, singurul producător de țesturi din țară, duce meșteșugul la rang de artă

Următorul articol

Pensionarul teleormănean Petre Cioabă i-a luat locul lui Dragnea în Parlament

Cele mai recente articole de Actualitatea politică