Primarul de la Orbeasca a câștigat procesul cu ANI

în Actualitate

Monica Vasilescu

Gheoghe Budică, primarul comunei Orbeasca, a avut al doilea succes cu Agenția Națioală de Integritate (ANI), care l-a declarat incompatibil.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au decis, ieri, să admită cererea primarului, aceea de a anula raportul ANI, sentinţa nefiind însă definitivă. ”Soluția pe scurt: Admite cererea. Anulează raportul de evaluare contestat. Obligă pârâta să plătească reclamantului suma de 14.505,49 de lei, cheltuieli de judecată. Cu recurs în 15 zile de la comunicare, cererea pentru exercitarea căii de atac urmând a se depune la Curtea de Apel Bucureşti-Secția a VIII-a contencios administrativ și fiscal. Pronunţată în şedinţă publică azi, 14.03.2017”, aceasta este decizia instanței de la București.

Gheorghe Budică nu se află la prima victorie împotriva instituției care se ocupă cu integritatea oamenilor publici, el a mai avut câștig de cauză și în procesul intentat după prima acuză că ar fi fost incompatibil. Acum, primarul de la Orbeasca se gândește serios să dea din nou ANI în judecată, de data aceasta pentru a-i cere daune morale, dar intențiile sale pot fi puse în aplicare doar după o soluție definitivă.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*