Primarul de la Cervenia – Doru Marius Slobozeanu a slobozit analfabet

în Actualitate/Actualitatea politică

Monica Vasilescu

Odată cu descoperirea Facebookului de către cei obișnuiți cu mașina de scris ies la iveală foarte multe caracteristici ale utilizatorilor, mai ales lipsurile. Când un individ se exprimă pe cale orală, șansele de a i se observa greșelile sunt mai mici. În scris, însă, e mult mai vizibilă trecerea inutilă pe la orele de limba română.

Două propoziții și ambele greșite. Acesta este un record realizat de nimeni… nimeni altul decât primarul de la Cervenia – Doru Marius Slobozeanu, de la PSD. Acesta nu vorbește prea mult, în schimb, se exprimă în fața oamenilor scriptic, pe Facebook, acolo unde are o sumedenie de apropiați care îi urmăresc ”activitatea”. Recent, el și-a întâmpinat prietenii virtuali cu un mesaj legat de fenomenele naturale: ”Rog partipanti la trafic să evite Dj 506 Cervenia – Ștorobaneasa fiind blocat din cauza căderi de zăpadă viscolită si a gheti de pe carosabil . Acționăm cu buldoexcavatorul primăriei Cervenia pentru a debloca o autocisternă înzăpezită !”

Nu știm ce au înțeles cetățenii care au văzut mesajul primarului, dar interesant și, în acelaşi timp, de gândit este că nimeni nu i-a atras atenția că a făcut niște greșeli de neconceput pentru cineva care se prezintă drept un om meritoriu să fie ales într-o  demnitate publică. I-am spune noi primarului că ”participanții”, ”căderii”, ”gheții” se scriu în forma asta, dar ni se pare atât de banal încât copiii de la clasa 0 ar leșina de râs să vadă o asemenea corectură.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*