liberinteleorman.ro

Primarul de la Alexandria refuză dialogul cu unii consilieri locali și amenință voalat – De ce tace Drăgușin?!

29 martie 2021

Primarul de la Alexandria – Victor Drăgușin nu mai răspunde de multă vreme întrebărilor concrete despre activitatea sa. Drăgușin nu mai organizează conferințe de presă precum în anii electorali buni când prezenta de fiecare dată aceleași desene animate pentru votanți resemnați, la întrbările presei răspunde doar când e rost de laudă, în rest îi urmărește pe jurnaliști cu detectivi particulari pentru a descoperi… propriii demoni, iar pe consilierii interesați de comunitatea locală îi pune, mai nou, să-i trimită scrisori sau… bilețele prin porumbei voiajori.

În cea mai recentă ședință de Consiliu local Alexandria, în care proiectele s-au votat pe bandă rulantă și fără discuții, așa cum îi place primarului, unul dintre consilierii locali a considerat că nu e de ajuns să ridice mâna, voind să afle și justificări ale lucrurilor mai puțin legale descoperite în Alexandria. Gabriel Bulumac, unul dintre puținii consilieri vocali de la Alexandria, i-a adresat două întrebări primarului. În replică, acesta l-a invitat se i se adreseze în scris, considerând că așa e instituțional și i-a dat un sfat, după cum puteți citi în scurtul dialog care urmează, în care a introdus și o subtilă amenințare în stilu-i caracteristic. Tot instituțional, probabil.

Gabriel Bulumac: Prima întrebare este legată de stadiul de degradare în care a ajuns cantina IPTF și zona unde aceasta este amplasată, care a ajuns focar de infecție. Voiam să vă întreb când hotărâți să reziliați contractul cu Casa Corpului Didactic? Ar fi o formalitate… A doua întrebare este legată de legea care v-a permis să închiriați în Pădurea Vedea amplasarea unui parc de distracții temporar având în vedere faptul că nu aveți dreptul de a administra această pădure?

Victor Drăgușin: Domnule consilier, m-ați întrebat ca primar, nu? Nu ca om… Eu v-am spus acum câteva ședințe dumneavoastră și doamnei Stancu nu vă mai răspund decât în cadru instituțional (n.r.: ședința s-a desfășurat la primărie, dar pentru Drăgușin instituțional înseamnă iscălit). Prin urmare, v-aș ruga să-mi faceți în scris, la instituția primarului și vă asigur că veți primi răspuns la amândouă întrebările. Asta vă spun ca să nu faceți eforturi și în viitor. Vă mai dau un sfat: dacă vă interesează să candidați la primărie, eu v-aș ruga să faceți fapte bune, să vorbiți frumos și decent, neacuzator, că nu se câștigă niciodată alegerile acuzând și umilind. Este un sfat. Aici ne știm fiecare, ne știm și istoricul și al dumitale și al meu și așa mai departe (n.r.: asta e amenințare), dar mi s-a părut nedreaptă, nejustă și prin urmare voi comunica cu dumneavoastră doar instituțional. Vă rog să consemnați întrebările domnului consilier și să-i răspundeți în scris.

Gabriel Bulumac acuză o „mână criminală” la Primăria Alexandria

Consilierul local a avut mai multe intervenții în forul legislativ local legate de modul în care se derulează unele lucruri la Primăria Alexandria, toate fără un răspuns concret. Una dintre recentele verificări făcute de alesul local a scos la iveală o licitație supraestimată pe care Drăgușin o păstra „caldă” pentru acoliții săi.

„Sunt pur și simplu uluit! Primăria a organizat licitație pentru aceste două lucrări (B10 și B11) în urma proiectului realizat de Primalex Proiect Tel Srl – o societate în care Primăria este acționar pricipal (99% și 1% SC Piețe și Târguri Alexandria SRL). Asta este partea bună, partea rea este că din câte am văzut, la Primalex Project Tel, o mână criminală a supraevaluat foarte mult acest proiect, pentru a putea fi bugetat de Primărie cu suma de 848.082 lei. În cursul acestei licitații, din cauza suprabugetării s-au înscris mai multe societăți interesate, ceea ce a încurcat planurile Primăriei. Aceste societăți au cerut multe lămuriri cu privire la această licitație, probabil că nu le venea să creadă ce sumă era dispusă să plătească municipalitatea pentru această lucrare, care probabil pregătise această sumă pentru una dintre firmele de casă. Firma câștigătoare a licitat 316.724,36, cu toate că suma bugetată era de 848.082 lei. Incredibil! Adică mai puțin cu 531.357,64. Întreabarea este: Ce mână criminală de la Primalex Project Tel – societate a Primăriei – a suprabugetat această lucrare și pentru cine?”, a întrebat Gabriel Bulumac pe pagina sa de Facebook.

Pădurea Vedea, altă distracție… PENALĂ

În Pădurea Vedea din Alexandria se întâmplă, de ani buni, fapte demne de o anchetă amănunțită a procurorilor DNA. Dar până se urnesc oamenii legii, lăsăm aici câteva amănunte cu iz penal.

Gabriel Bulumac: „În primul rând, din punct de vedere juridic, Pădurea Vedea face parte din fondul forestier, proprietate publică, aparținând Consiliului local al Municipiului Alexandria, conform Titlului de proprietate nr.00181/2003, emis de către Comisia Județeană pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor, județul Teleorman, dar ea se află in ADMINISTRAREA Direcției Silvice Teleorman.- Astfel că, Primăria Municipiului Alexandria NU are drept de ADMINISTRARE și în consecință NU poate închiria părți din acest parc-pădure.- Primăria municipiului Alexandria trebuia să amenajeze această pădure parc, în urma unui studiu de specialitate făcut prin intermediul Institului de Cercetări și Amenajări Silvice București (ICAS), studiu ce urma să fie analizat în vederea avizării de Comisia Tehnică de Avizare pentru Silvicultură (CTAS) din cadrul Ministerului Mediului și Pădurilor. După avizare, prevederile acestuia pot fi incluse în amenajamentul silvic ( aprobare prin ORDIN DE MINISTRU).- Am analizat cu mare atenție “Studiul Peisagistic în vederea amenajării Pădurii Vedea – Municipiul Alexandria – ca Pădure Parc”, redactat de către Institului de Cercetări și Amenajări Silvice București în urma unei cereri formulate în baza Legii 544/2001. Acest studiu NU A FOST și NU ESTE RESPECTAT. – Sub atenta privire a conducerii primăriei au fost construite imobile fără a avea autorizație de construire, au fost instalate dozatoare de cafea branșate ilegal la iluminatul public, au fost închiriate bucăți pentru diverse afaceri și s-a încălcat cam tot ce se prevedea prin aprobarea luată în urma unui ORDIN DE MINISTRU. – Parcul Pădurea Vedea nu poate deveni parc de distracții! Că vrem sau nu, asta e Legea! – Primarul municipiului a promis în campania electorală un Aquaparc, după ce îl construiește, el poate să închirieze loc pentru echipamentele de joacă cu taxă.Chiar dacă deranjez prin postările mele, voi continua să semnalez derapajele și ilegalitățile făcute de conducerea Primăriei Municipiului Alexandria. Nu voi tolera amplasarea unor aparate de cafea branșate ilegal la rețeaua de iluminat public, construcții ilegale sau ocuparea de fond forestier fără drept.Dacă nu aveam dreptate, aceste construcții și amplasamente ilegale, nu dispăreau ca prin minune!”.

Primăria municipiului Alexandria continuă seria de ilegalități din Parcul Pădurea Vedea!

„După ce mai mulți părinți mi-au semnalat faptul că în incinta unui loc de joacă s-au intalat patru echipamente pentru divertisment, dar de data asta cu plată, am fost să mă conving. Uluitor! Primăria a aprobat instalarea acestor echipamente, deși nu are acest drept! Este incredibil cum această instituție nu înțelege statutul acestei păduri, diminuează în mod constant spațiul verde și dă aprobare pentru ocuparea fondului forestier, deși NU are acest drept. Nu mai vorbesc de faptul că nu este nici moral să dai aprobare pentru instalații cu taxă lângă locul de joacă. Sigur, pe cei care conduc primăria sunt sigur că nu-i interesează aceste aspecte minore….Așa cum am procedat și în cazul aparatelor de cafea care erau branșate ILEGAL la rețeaua de iluminat public, așa voi proceda și în acest caz.Cetățenii iubesc Parcul Pădurea Vedea, dar nu iubesc hoțiile și ilegalitățile din acest parc!”, acestea sunt doar câteva dintre constatările consilierului local Gabriel Bulumac, singurul ales al PNL care face opoziție cu fapte concrete în Consiliul local Alexandria.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate


Publicitate

Articolul precedent

Polițiștii au dat peste 100 de sancțiuni contravenționale în valoare de 18.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor anti-covid

Următorul articol

„Căsuța lui Drăgușin” din Pădurea Vedea s-a construit și se demolează… fără autorizație!

Cele mai recente articole de Actualitatea politică