Primarul condamnat de la Siliștea este și incompatibil. Definitiv!

în Actualitate/Actualitatea politică/Politica altfel

Monica Vasilescu

Marin Alexandru, primarul din Siliștea, condamnat pentru trei infracțiuni de conflict de interese printr-un acord de recunoaștere a faptei, este, definitiv, incompatibil. Acest lucru a fost decis de către Înalta Curte de Casație și Justiție a României, după ce reclamantul a formulat recurs împotriva sentinței Curții de Apel București. În aceste condiții, intuind că nu va avea prea mare succes în instanță cu o incompatibilitate vizibilă din avion, primarul de la Siliștea și-a scos la concurs postul de administrator al primăriei, cum se poartă prin Teleorman cu incompatibilii sau condamnații. Concursul este programat, coincidență sau nu, pe 10 decembrie 2018, la puțin timp după sentința în cazul său. Cerințele par și ele a fi pentru primar, administratorul trebuind să aibă studii medii, 5 ani vechime și să fi fost cam șef. Și pentru cazier a găsit o formuă domnul primar condamnat: declarație pe propria răspundere că nu are antecedente penale care să-l facă incompatibil cu funcția pentru care candidează.

Reamintim că Marin Alexandru a fost depistat în incompatibilitate și în conflict de interese administrativ și penal prin faptul că a semnat trei ordine de plată în valoare de 15.000 lei din bugetul Primăriei Siliștea către SC San San Impex SRL, firma ce aparține soției acestuia. Marin provine politic de la PNL, dar a fost racolat de PSD în 2016, cu gândul de a scăpa de a fi penal.

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*