Primarul Alexandriei umflă conturile prietenilor: sarmale de 26.000 lei vor fi împărțite la Mica Unire

în Actualitatea politică/Administratie

Numai întâmplarea face, probabil, ca primarul Alexandriei, Victor Drăgușin să fie prietenul apropiat al celor mai importanți afaceriști locali, chiar dacă gurile rele ar putea susține că, în lipsa prieteniei cu primarul, respectivii afaceriști n-ar mai fi fost niciodată importanți. Și putem verifica teoria, privind la modul în care primăria Alexandria achiziționează mâncare din bani publici pentru sărbătorile populației exclusiv de la prietenii săi apropiați. Practic, furnizarea de mâncare pentru evenimente publice se împarte, aproape fără excepție, între cei doi buni prieteni ai lui Victor Drăgușin, deținători de afaceri în domeniul alimentației publice, Vili Bragadireanu și Florin Roșu. Alți furnizori de mâncare nu mai există în oraș, din punctul de vedere al primarului orașului. Și pentru că se apropie sărbătoarea Micii Uniri, Drăgușin s-a gândit să hrănească populația cu sarmale, pentru a marca un punct electoral. Așa că și-a contactat prietenul de la S.C. Stef’s Team SRL și i-a propus o nouă pleașcă din bani publici, constând în achiziționarea (directă, cum altfel?) a 2000 de porții de sarmale calde.

Porțiile nu sunt scumpe, dar sunt multe. Și vor conține 4 sarmale, o chiflă, niște afumătură de porc și vor fi ambalate individual în caserola din spumă de unică folosință. Angajații restaurantului vor sta într-un cort și vor oferi populației hrana de la primărie în parcul unde este poziționată statuia lui Alexandru Ioan Cuza din Alexandria. Pentru cei care vor dori să mănânce acolo există 15 mese și 30 de băncuțe.

Achiziția în SEAP s-a făcut ieri, la doar două ore după publicarea anunțului.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

2 Comments

  1. :))) La Conciato si Harmony sunt preturile cele mai mari la la haleu:))) La Conciato o portie de sarmale costa 19 lei :)))

  2. E bine ca totusi ati renuntat la atacurile asupra lui Dragnea :))si v-ati concentrat asupra lui Dragusin :))).E o schimbare in bine pentru psihicul d-voastra:)))

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*