Primarii din Teleorman, chemați de Florin Cîțu la împărțirea banilor din rectificarea bugetară

în Actualitate/Actualitatea politică

Premierul Florin Cîțu s-a întâlnit, marți, la Guvern, cu 50 de primari din județul Teleorman pentru a discuta împărțirea banilor din rectificarea bugetară. Aleșii locali ar trebui să prezinte proiectele pe care le susțin, dacă au vreun plan pentru localitățile pe care le conduc.

„Astăzi, 13 iulie, împreună cu primarii liberali din Teleorman, am avut o întrevedere, la Guvern, cu premierul Florin Cîțu.
Scopul întâlnirii a fost atragerea fondurilor pentru dezvoltarea județului Teleorman, iar discuțiile au fost axate pe identificarea soluțiilor în vederea demarării investițiilor atât de necesare în județul nostru.
La finalul întrevederii, premierul Florin Cîțu ne-a asigurat că în Teleorman se vor aloca fonduri bugetare consistente pentru realizarea de investiții în infrastructură, reabilitări și dotări pentru îmbunătățirea condițiilor de trai și pentru a contribui la crearea de oportunități în atragerea de investiții private. Demarăm proiecte pentru rețelele de apă și canalizare, gaze naturale, respectiv pentru asfaltarea drumurilor. Cetățenii din județul nostru ne-au acordat încrederea prin vot, noi le vom mulțumi prin fapte”, a declarat președinte PNL Teleorman, senator Eugen Pîrvulescu, după întâlnire.

„Alocările de la buget se vor face în funcție de buget, acolo unde avem primari care știu să folosească banii”, a afirmat premierul. El le-a cerut primarilor și președinților de consilii județene să se implice pentru atragerea banilor din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), dar și din fonduri europene.

Florin Cîțu a anunțat că Guvernul va adopta ordonanța pentru rectificarea bugetului de stat în a doua jumătate a lunii august, mai exact în perioada de 16 -20 august.

Premierul a declarat că nu există niciun pericol ca primarii să nu primească bani pentru proiectele aflate în derulare, mai ales că la nivelul ministerelor s-ar fi găsit rezerve de 12 miliarde de lei.

Cîțu este în prezent și ministru interimar al Finanțelor după demiterea lui Alexandru Nazare și a anunțat că va sta în funcție 45 de zile, cât îi permite Constituția, ceea ce înseamnă că el va gestiona integral rectificarea bugetară.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*