liberinteleorman.ro

Primăria Turnu Măgurele – Drept la Replică

1 iulie 2019

În conformitate cu prevederile art.10 din Codul deontologic al ziaristului (“Cod”) în ceea ce priveşte articolul publicat în cotidianul “Liber în Teleorman” nr.61 din 19-25 octombrie 2015 , art.10 care trebuie privit şi din perspectiva art. 1, 2, 3 şi art 5 din acelaşi Cod,  vă solicităm ca, în virtutea deontologiei profesiei dumneavoastră, să relataţi fapte obiective şi informaţii corecte, complete şi verificate, fără a emite opinii vădit tendenţioase, care au scopul de a servi altor interese decât celor legitime ale cititorilor.

În articolul dumneavoastră sunt mai multe afirmaţii lipsite de obiectivitate, neprobate şi neadevărate, care au caracter tendenţios şi calomniator. Prezentarea unor fapte petrecute între anii 2005-2006 şi legarea acestora de persoana mea, ca primar în funcţie după anul 2013 este trunchiată şi nedocumentată, cu vădit caracter calomniator.     Întreaga activitate a instituţiei pe care o conduc este monitorizată şi supusă controlului de către organismele abilitate/calificate şi rezultatele obţinute au fost apreciate în mod pozitiv. Lipsa de obiectivitate şi neadevărul afirmaţiilor din articol dovedesc pe deplin lipsa de documentare şi profesionalism a autorului.

Consider că publicaţia dumneavoastra dă dovadă de o totală lipsă de profesionalism ţinând cont de faptul că în acest articol tendenţios s-au utilizat informaţii eronate şi neadevărate privind implicarea mea ca primar în nerespectarea legii.

   Articolul în întregime are un caracter confuz, conţinând informaţii neverificate şi care nu corespund situaţiei de fapt şi de drept. 

      Astfel, cele două femei la care faceţi referire în articol, au sesizat în cadrul dosarului penal săvârşirea unor infracţiuni de delapidare, uz de fals şi fals material în înscrisuri materiale, de către unii angajaţi ai Primăriei Turnu Măgurele, declarând că nu au intrat în posesia unor sume de bani care li se cuveneau, potrivit legii, aferente perioadei 2005-2006, perioadă în care nici eu nu eram primar în funcţie, nici doamna Carmen Dan nu era Prefect al Judeţului Teleorman la data comiterii presupuselor fapte.

       Pe cale de consecinţă, având în vedere faptul că informaţiile publicate în cotidianul “Liber în Teleorman” prezintă nişte fapte TOTAL NEADEVĂRATE şi nu fac altceva decât să aducă un grav prejudiciu de imagine atât mie cât şi instituţiei publice pe care o conduc, prin simplul fapt că se spune „Toate acestea s-au întâmplat într-o primărie din județul Teleorman, ale cărei acțiuni și acte erau verificate la acea dată de prefectul “apolitic” Carmen Daniela Dan. Care, însă, tocmai pentru că a fost așa “apolitică”, a avut grijă să-i protejeze pe toți primarii PSD din județ când mai comiteau câte o infracțiune. Și astfel a ajuns parte a unui dosar penal, în care a acoperit o delapidare din banii cuveniți unor oameni cu handicap”, vă solicit ca în termen de maxim 48 de ore de la înregistrarea cererii noastre ce conţine punctul de vedere oficial al instituţiei publice – Primăria municipiului Turnu Măgurele, să publicaţi un articol menit a dezminţi informaţiile publicate în cadrul articolului din data mai sus menţionată.

    Menţionăm faptul că nu a fost vorba de nicio delapidare, dosarul respectiv a fost clasat, în perioada la care se face referire 2005-2006 ca fiind data săvârşirii faptelor nu eram primar al municipiului Turnu Măgurele, ci eram doar primar în funcţie în anul 2016 la data sesizării depuse de cele două femei la care faceţi trimitere în articol cu privire la săvârşirea presupuselor infracţiuni

       În cazul în care nu veţi da curs solicitării noastre, Primăria municipiului Turnu Măgurele prin reprezentantul său legal îşi rezervă dreptul de a acţiona în instanţă  cotidianul dumneavoastră pentru repararea prejudiciului cauzat.

28.06.2019                                                                          CUCLEA DĂNUŢ

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Cele mai populare abrevieri la pariuri

Următorul articol

Fiul Vioricăi Dăncilă, la un pas de a deveni secretar general adjunct al Curții de Conturi

Cele mai recente articole de Actualitate