liberinteleorman.ro

Primăria Roșiori cumpără echipamente IT de la o firmă anchetată pentru că a câştigat fraudulos contracte cu statul

Primăria Roșiorii de Vede cumpără în aceste zile echipamente IT în valoare de 143.050 lei, adică 28.883,56 euro.

Achiziția se referă la echipamente IT pentru realizarea obiectivelor proiectului Școala Mea – Măsuri de educație adaptată nevoilor preșcolarilor și elevilor cu părinții plecați în străinătate POCU/784/6/24/139688, conform SICAP.

Cumpărătura presupune achiziția a 50 bucăți desktop și 8 bucăți Laptop. Contractul a fost atribuit societății comerciale Union Co SRL, cu sediul social în Cluj. Compania a încheiat 1.728 de contracte de achiziții publice, în valoare totală de 100.517.989,45 de lei.

Union Co a devenit cunoscută după ce Universitatea Babeş Bolyai din Cluj Napoca a făcut plângere penală în 2008 împotriva administratorilor firmei, după ce a sesizat că firma câştigase, cu un un an înainte, un contract de 200.000 lei pentru livrarea a 60 de calculatoare către universitate pe baza unui dosar fals. În 2009, procurorii le-au amendat penal pe cele două persoane şi le-au pus sub acuzaţie pentru fals şi uz de fals. Este vorba despre Agnes Dezso, în vârstă de 43 de ani, unic asociat şi administrator al Union Co şi un director din cadrul firmei, Istvan Şipoş, potrivit presei locale. În ciuda faptului că au în palmares un fals penal, cei de la Union Co au devenit extrem de solicitaţi de către instituţiile statului.

Societatea a fost înființată în anul 2004 și are sediul social în Cluj, având ca obiect de activitate comerț cu ridicata al calculatoarelor, echipamentelor periferice și software-ului. Pentru anul trecut, firma Union Co – cu 32 de angajați – a raportat un profit de 920.000 de lei.
 

Mențiuni pentru cei care amenință cu judecata:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal. Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Profit Union Co SRL
Advertisement

1 Comment

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate


Articolul precedent

Scandal în Poliţie după ce Maria „Bateria” şi-a prins soţul cu amanta – 4 polițiști cercetați

Următorul articol

50 de sancțiuni contravenționale pentru șoferii care nu respectă regulile

Cele mai recente articole de Actualitate