Primăria Alexandria prelungește linia de creditare pentru reabilitarea cartierelor I-uri și F-uri

în Actualitate/Actualitatea politică/Administratie

Monica Vasilescu

În urmă cu trei ani, s-a aprobat, în Consiliul local Alexandria, contractarea unui împrumut bancar vizând, în principal, amenajarea și reabilitarea cartierelor F-uri și I-uri. Lucrările au început, însă, doi ani mai târziu, prin septembrie 2017. Și, așa cum ne-au obișnuit autoritățile noastre, niciun obiectiv nu este finalizat în termen. Deși cele două cartiere vizate de modernizare aveau termen să fie gata în septembrie anul acesta, zona arată ca după bombardament, drept care și localnicii au numit-o ”Siria”. Situația se datorează, aflăm de la Primăria Alexandria, lipsei de bani. În acest sens, consilierii locali de la Alexandria vor aproba zilele acestea modificarea contractului de credit nr. RQ15114894783029 din data de 20.11.2015, în sensul prelungirii liniei de creditare. ”Perioada inițială de tragere a împrumutului a fost de 24 de luni de la data semnării contractului, respectiv până la data de 19.11.2018. Din cauza unor motive independente de voința autorității contractante, la acest moment nu sunt finalizate unele dintre obiectivele de investiții a căror finanțare este asigurată din credit, astfel încât este necesară prelungirea perioadei de tragere cu o durată de aproximativ 14 luni calendaristice, respectiv până la data de 31.12.2019. Ținând cont ca perioada de execuție a lucrărilor depășește perioada inițială de tragere înscrisă în contract, iar pentru asigurarea finalizării obiectivelor de investiții este necesară prelungirea perioadei de tragere, se impune aprobarea acesteia printr-o Hotărâre a Consiliului Local”, se arată în expunerea de motive a proiectului care se va afla pe masa consilierilor pe 25 octombrie.

Din această poliloghie semnată de primar aflăm că vina nu aparține municipalității, ci firmelor angajate de ea, VIALIS ENGINEERING S.R.L. și Instal Polcon SRL. Probabil, și felul dezastruos în care arată cartierele I-uri și F-uri acum tot lor li se impune. Pentru că toată zona ”modernizată” pe bani împrumutați (pe care îi vor da înapoi alexăndrenii plătitori de taxe și impozite) are o înfăţişare nedefinită, egală cu imaginea unui câine Dalmaţian, dar cu pete mult mai puține. Asta pentru că, la Alexandria, și smoala e limitată.

P.S.: Primăria Alexandria a alocat înainte de începerea lucrărilor suma de 17.818,380 lei pentru reabilitatarea celor două cartiere dar, câteva luni mai târziu, cheltuiala era însumată la 10.334.635 lei, conform unei înștiințări oficiale. De ce nu coincid sumele… primăria știe.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*