liberinteleorman.ro

Primăria Alexandria, DREPT LA REPLICĂ în numele unui angajat

24 mai 2021
Advertisement

Primăria Alexandria a remis, luni, un drept la replică în numele directorului executiv Postumia Chesnoiu, deranjată de articolele apărute pe site-ul liberinteleorman.ro.

Catre redactia Liber in Teleorman

DREPT LA REPLICĂ

Prin prezenta, va solicit publicarea integrală pe site-ul propriu al ”Liber în Teleorman” a următorului drept la replică ce vizează următoarele articole:

-“ Distractii pentru copii amplasate ILEGAL în Pădurea Vedea- Cine fură curent”, publicat la data de 15.05.2021, scris de Monica Vasilescu;

-“ Gabi Bulumac a initiat PRIMUL proiect de hotărâre al unui consilier local din opoziție, la Alexandria – Cine se împotrivește.” , publicat la data de 23.05.2021, scris de Monica Vasilescu

Prin prezentul drept la replică nu urmăresc îngrădirea dreptului la liberă exprimare a autoarei articolului, însă dat fiind faptul că emite și propagă foarte multe neadevăruri, erori factuale și juridice, chestiuni vădit contrare realității, ele trebuie clarificate și corectate.

1.

Referitor  la afirmația “nu îmi vine să cred cât de ușor semnează angajații primăriei ilegalitățile, doar de dragul edilului.” a domnului Gabriel Bulumac, publicată pe rețeaua Facebook, inserată de autor în cuprinsul articolului din data de 15.05.2021, aduce atingere onoarei, demnității și reputației persoanelor semnatare ale respectivelor adrese oficiale.

Prin adresele publicate s-a răspuns punctual la cele solicitate de domnul Gabriel Bulumac, fapt ce nu dă dreptul nici persoanei de la care s-a preluat punctul de vedere inserat și nici autoarei articolului de a a face afirmații în legătură cu pregătirea profesională a niciunui funcționar public, afirmații care aduc atingere onoarei, demnității și reputației.

Mai mult decat atât, adresele oficiale au fost publicate cu semnăturile olografe ale persoanelor semnatare în drept. Înțeleg că autoarea dorește să promoveze principiul transparenței impus de lege autorităților publice,  însă, pe de altă parte autoarea nu a avut în vedere principiul minimizării datelor, pentru a nu aduce atingere scopului prelucrării. Pe de-o parte este justificat ca cetățenii să cunoască diferite acte oficiale  însă nu există un interes public să se cunoască și semnătura olografă a persoanelor semnatare, astfel că publicarea adreselor, în spațiul public, cu semnăturile persoanelor este o masură nejustificată, care încalcă prevederile GDPR.

2.

Referitor la articolul intitulat Gabi Bulumac a inițiat PRIMUL proiect de hotărâre al unui consilier local din opoziție, la Alexandria – Cine se împotriveste.” , publicat la data de 23.05.2021, scris de Monica Vasilescu, autoarea afirma: “Postumia Chesnoiu, de exemplu, a știut încă de când s-a urcat pe scaunul de director executiv în cadrul Primăriei că datoriile se plătesc și, pe mutește, a achitat note de plată cu duiumul idolului său care i-a făcut un rost în viață. De la Primăria Alexandria, Postumia câștigă un salariu în jurul a 6.000 de lei lunar, unde mai adaugă câte o indemnizație de prin consiliile de administrație în care o mai plasează șefu` Drăgușin și alte sume provenite din momentele electorale în care păzește alegerile din postura de membru PSD. La aceste venituri se adaugă și cel al soțului, în jurul a 7.000 lei, conform declarației de avere publicată pe site-ul Primăriei Alexandria. În pofida unei situații financiare decente, dar nemulțumitoare pentru omul care vrea să pună mâna pe tot ce se poate obține ușor, Postumia Chesnoiu a primit și locuință ANL de la domnul primar, pe care a solicitat să o cumpere. Acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care Postumia Chesnoiu consideră că o propunere a unui consilier din opoziție este legală, dar nu este necesară și oportună”, înainte ca aceasta să ajungă în consiliul local pentru a decide consilierii oportunitatea… “ 

Este evident că prin intermediul acestui articol se urmărește a se aduce atingere onoarei, reputației și demnității mele, ca urmare a emiterii raportului de specialitate care, se pare că nu a corespuns cu ceea ce autoarea și persoana susținută de aceasta au dorit, asfel, considerând eronat că angajatii instituției noastre lucreză mai mult în beneficiul conducătorilor instituției și mai puțin în beneficiul cetățenilor. Nimic mai fals! De altfel, după cum se poate observa și din cuprinsul raportului de specialitate, s-a constatat că propunerea este una perfect legală, însă la acest moment nu este necesară și oportună.

Mai mult decât atât, autoarea articolului nu s-a oprit aici ci a continuat să facă afirmații vădit contrare realității, pe care le voi clarifica punctual.

  • Referitor la faptul ca mi s-a oferit postul de director  ca urmare a activitatii mele in cadrul Partidului Social Democrat, vă precizez că promovarea mea în funcție de conducere s-a făcut prin  concurs organizat de ANFP, în urma activității mele profesionale în beneficiul instituției, activitate profesională cunoscută doar în mod factual de autoare, care încearcă să scoată în evidență așa zisele ilegalități pe care aceasta le consideră astfel din punct de vedere jurnalistic si nu juridic.  Ințeleg că subiectele de tip can-can “prind” la public însă este de dorit ca acestea să fie unele reale și fără factură politică. Mai mult decât atât, nu figurez ca membru al niciunui partid.
  • Cu privire la remunerația lunară încasată pentru activitatea mea profesională desfășurată în cadrul instituției, vă pun în vedere că pe site-ul instituiției există  documente prin care este respectat principiul transparenței veniturilor salariale ale tuturor angajatilor. Indemnizațiile despre care autoarea scrie în articolul de presă sunt derizorii sau nu există, activitatea din consiliile de administrație în care am fost numită fiind  în general una neremunerată. Astfel, consider că autoarea articolului doreste inducerea în eroare a publicului cu afirmatii nesusținute și nedovedite. Publică din  declarația mea de avere doar ce-i convine.
  • Afirmația autoarei conform căreia În pofida unei situații financiare decente, dar nemulțumitoare pentru omul care vrea să pună mâna pe tot ce se poate obține ușor, Postumia Chesnoiu a primit și locuință ANL de la domnul primar, pe care a solicitat să o cumpere”  este nereală și nesusținută, motiv pentru care doresc să o clarific pentru a nu permite autoarei să inducă în eroare cititorii acestei publicații.

In primul rând locuința ANL nu a fost primită de la “primarul Victor Dragusin”, așa cum autoarea afirmă, ci de la Agentia Nationala a Locuintelor, în baza indeplinirii criteriilor prevăzute de lege. Mai mult decat atât, locuința ANL am primit-o în anul 2004, ca urmare a unei cereri depuse  inițial în anul 1999, cu respectarea ordinii de pe lista solicitanților și nu pe criterii de favorizare, așa cum autoarea dorește să scoată în evidență.  

In al doilea rând, cererea pentru cumpărarea locuintei ANL a fost depusă cu respectarea condițiilor în vederea cumpărării, în anul 2019, cerere aprobată după deținerea locuinței în regim de locațiune aproximativ 15 ani. Este evident faptul că dobandirea locuinței A.N.L a fost obținută în mod legal, raportarea de către autoare la funcția mea deținută în prezent fiind de rea-credință și cu intenția vădită de a evidenția intervenția unor factori subiectivi care nu există. La Compartimentul Locativ se regăsesc documentele doveditoare.

Consider ca afirmațiile autoarei  și ale domnului consilier local Bulumac Gabriel nu urmăresc decât denigrarea mea datorată punctului de vedere exprimat în raportul de specialitate cu privire la proiectul inițitat de domnul Gabriel Bulumac, afirmații nesusținute și nedovedite.

Este relevantă, în contextul dat  Decizia nr. 1576/07.12.2011 a Curții Constituționale, prin care s-a statuat că demnitatea umană este un atribut inalienabil al persoanei umane, valoare ce impune fiecărui membru al societății un comportament de respect și protecție a celorlalți indivizi și interzicerea oricărei atitudini umilitoare sau degradante la adresa omului. Curtea a apreciat că “demnitatea umană, așa cum este aceasta consacrată de Constituție, nu este și nu trebuie interpretată ca instituind un tratament preferențial pentru anumite categorii de persoane, indiferent de contribuțiile, calitățile ori aportul acestora în societate. Prin urmare, demnitatea are aceleași valențe pentru oricare dintre indivizi.

            Având în vedere cele arătate, solicit eliminarea articolelor care aduc atingere imaginii, onoarei si reputației mele, în caz contrar urmând a apela la calea legală prevăzută de actele normative în vigoare.

ROXANDRA POSTUMIA CHESNOIU

Nota redacției:

În virtutea dreptului la liberă exprimare, publicăm dreptul la replică așa cum l-am primit, cu greșelile de rigoare. În plus, replicăm și noi că o provocăm pe doamna Postumia Chesnoiu să aplice pentru un post la privat, să vedem dacă îl obține la fel de ușor precum se obțin job-urile la Primăria Alexandria de către cei apropiați partidului sau primarului.

Am putea comenta fiecare afirmație în parte a doamnei, însă ne rezumăm la faptul că a spus că nu e membru PSD. Publicăm, din nou, un print-screen de pe site-ul Prefecturii Teleorman, care atestă că a fost reprezentant PSD la alegeri în Biroul Electoral Județean Teleorman și ne întrebăm: A reprezentat partidul în mod nelegal dacă nu e membru?

Restul afirmațiilor vor fi „judecate” de cititori și de ce nu, de judecători pentru că la Liber în Teleorman nu se elimină articolele la comandă. Ne vedem în instanță!

Citiți și: Gabi Bulumac a inițiat PRIMUL proiect de hotărâre al unui consilier local din opoziție, la Alexandria – Cine se împotrivește

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Medicul Sorin Chirea, șeful Secţiei Ginecologie din cadrul Spitalului de Urgenţă Alexandria, INCOMPATIBIL

Următorul articol

Dragnea află astăzi dacă va fi ELIBERAT – Decizie definitivă

Cele mai recente articole de Actualitate