Primăria Alexandria caută arhitect!

în Actualitatea politică

Primaria AlexandriaCarmen Dumitrescu

Despre concedierea arhitectului-şef al municipiului, Mihail Mitroi, s-a discutat în termeni destul de controversaţi. Pe de o parte, primarul Victor Drăguşin s-a declarat nemulţumit în legătură cu faptul că arhitectul şef nu şi-a alocat timpul necesar pentru finalizarea PUG-ului iar, pe de altă parte, s-a speculat faptul că arhitectul-şef ar fi prestat activităţi contra-cost în beneficiul unor privaţi.

Acum, după ce preavizul lui Mihail Mitroi a expirat, primarul Victor Drăguşin spune că e întotdeauna preferabil ca dintre două rele, să-l alegi pe cel mai mic, astfel că, în ciuda faptului că acum municipalitatea nu mai are arhitect, situaţia e preferabilă celei în care instituţia avea un arhitect şef controversat. Dar pentru că primăria nu poate funcţiona fără un specialist în acest domeniu, primarul Victor Drăguşin a scos la concurs un post de arhitect, sperând că arhitecţii din Alexandria, chiar şi fără experienţă îndelungată, dar cu pregătire temeinică, se vor prezenta la selecţie. De asemenea, tot în această perioadă a fost pus la bătaie şi postul de arhitect-şef, dar potrivit primarului, şansele ca la concurs să se prezinte cineva cu suficientă experienţă şi calificare sunt minime.

Oricum, Drăguşin susţine că poziţia de arhitect şef este chiar mai importantă decât cea de primar într-un municipiu şi, chiar dacă nu este foarte bine remunerată, ea deschide multe porţi pe termen lung. În luna aprilie vor fi organizate aceste concursuri, intenţia fiind aceea de a identifica o persoană suficient de pregătită pentru a îndeplini nevoile municipalităţii în domeniul arhitecturii şi urbanismului.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*