liberinteleorman.ro

Primăria Alexandria aruncă banii pe studii de fezabilitate

3 martie 2015

titiriscaCarmen Dumitrescu

Oricât de roz ar putea prezenta angajaţii şi conducătorii Primăriei Alexandria situaţia actuală a oraşului, pentru cei care trăiesc în el, realitatea are profunde accente de gri. Şi, în general, cheltuielile sunt “orientate”, ca să ne păstrăm spiritul eufemistic, către colaboratorii şi prietenii tradiţionali ai partidului aflat la putere. Curtea de Conturi are, de ceva vreme, sub lupă, situaţia cheltuirii banilor de către municipalitate şi a constatat, în cadrul celui mai recent dintre rapoarte, faptul că Primăria Alexandria cheltuie foarte mulţi bani pe studiile de fezabilitate. Unele dintre proiecte nu pot fi puse în aplicare în intervalul prevăzut, aşa că după trecerea unei anumite perioade de timp, studiile trebuie repetate, în schimbul unor sume considerabile.

În cadrul unei conferinţe de presă, susţinute în cursul zilei de 3 martie, consilierul local Florin Titirişcă a readus în discuţie acest subiect, folosind, spre exemplificare, conţinutul raportului Curţii de Conturi: “Bugetul Alexandriei este unul făcut, aşa cum v-aţi obişnuit, ca şi în ceilalţi ani de când conduce primăria domnul primar Victor Drăguşin, pentru prieteni şi apropiaţi, presupunând nişte cheltuieli fantasmagorice. Cred că studiile de fezabilitate sunt cele mai bune exemple. Ultimul raport al Curţii de Conturi tocmai a reliefat acest fapt: foarte multe studii de fezabilitate şi proiecte tehnice, care nu sunt duse la îndeplinire. Şi, după 12 luni, după cum ştiţi, ele trebuie refăcute. Pe aceiaşi bani… O să fac trimitere doar la câteva: o magazie de depozitare materiale (SF +PT = 400 de milioane de lei vechi), amenajare grupuri sanitare publice (SF+PT= 900 milioane lei vechi) şi vestitul sistem informatic integrat pentru controlul activităţilor din Primăria Alexandria (SF+PT = 800 milioane lei vechi). Ca să vedeţi unde se duc banii dumneavoastră!”

Până la ora publicării acestui articol, primarul Victor Drăguşin n-a putut fi contactat pentru a-şi spune punctul de vedere cu privire la aceste acuzaţii.

În restul conferinţei de presă, Florin Titirişcă n-a făcut altceva decât să-şi reafirme, în toate felurile posibile, dezideratul de a deveni noul primar al Alexandriei din anul 2016, menţionând cu aplombul caracteristic, faptul că îşi doreşte ca principalul contracandidat să-i fie Victor Drăguşin…

2 Comments

  1. Titirisca mafiotu
    sa l intrebati ce treaba avea cu inca 2 dupa el acum cativa ani aici in peco pe strada de la casa de pensii . a fost si o masina de jandarmi dar au plecat ca si cum nimic nu s a intamplat . vai d noi dak iese asta primar

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

O grenadă din al II-lea Război Mondial, la Piatra

Următorul articol

Atleții Clubului Sportiv Școlar Alexandria, din nou, pe podium

Cele mai recente articole de Actualitatea politică