liberinteleorman.ro

Primăria Alexandria, amendată de Garda de Mediu, la sesizarea unui consilier local: „Îi pun la treabă”

În Alexandria se depozitează de vreme bună gunoiul ilegal în mai multe zone importante ale municipiului. Primăria Alexandria a fost tot timpul preocupată de zona centrală a orașului, astfel încât dacă pe centru este cât de cât curat, periferia mai poate aștepta. Nepăsarea administrației publice locale, însă, a fost taxată de Garda de Mediu, care a amendat primăria pentru depozitarea ilegală a deșeurilor, bani pe care îi vor plăti tot contribuabilii, nu Victor Drăgușin pe persoană fizică. Sesizarea a fost făcută de singurul consilier local implicat în treburile comunității locale – Gabriel Bulumac.

„Am reușit să obțin ecologizarea zonei unde funcționează una dintre gropile de gunoi ilegale din Alexandria! După ce am sesizat Garda Națională de Mediu că în Alexandria funcționează o groapă de gunoi ilegală, iar primăria nu ia nicio măsură, miracolul s-a produs.

Comisarii Gărzii de Mediu s-au deplasat la groapa ilegală, iar pentru neconformitățile constatate a fost stabilită măsura corectivă: “Eliminarea depozitărilor necontrolate de deseuri din locatia cu coordonatele 43.957723, 25.33 1259 – pe unde se urcã in câmp de pe centura de sud – 1000 mp și din locatia cu coordonatele 43.95627, 25.335128 – ieșirea de pe strada Mircea cel Bătrân către centura de sud, lângă fostul siloz – 300 mp, cu operatori economici autorizați din punct de vedere al protecției mediului”.

Totodată, a fost aplicată amendă contraventională primăriei municipiului Alexandria, în conformitate cu prevederile Legii 211/2011, art.61. alin. 1, lit. c, valoarea acesteia fiind cuprinsă între 5.000 lei si 15.000 lei.

Îmi pare rău că pentru incompetența actualei conduceri a primăriei trebuie să plătim amenda tot noi, cetățenii orașului, dar în relația cu primăria, numai dacă îi obligi pun mâna la treaba. Vorba lui Lenin, că tot trăim intr-o zonă în care funcționează mentalitatea asta: Dacă nu ştii, te învăţăm; dacă nu poţi, te ajutăm; iar dacă nu vrei, te obligăm. Îi pun la treabă. Vă țin la curent!”, a transmis consilierul local Gabriel Bulumac.

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Dragnea a pierdut la CEDO și acuză o conspirație: „Sunt mulți cei ce vor să fiu redus la tăcere”

Următorul articol

Cristescu: Ce obiective de investiții se vor realiza în județul Teleorman prin PNRR?

Cele mai recente articole de Actualitatea politică