Primăria Alexandria, amendată de Garda de Mediu, la sesizarea unui consilier local: „Îi pun la treabă”

în Actualitatea politică/Administratie

În Alexandria se depozitează de vreme bună gunoiul ilegal în mai multe zone importante ale municipiului. Primăria Alexandria a fost tot timpul preocupată de zona centrală a orașului, astfel încât dacă pe centru este cât de cât curat, periferia mai poate aștepta. Nepăsarea administrației publice locale, însă, a fost taxată de Garda de Mediu, care a amendat primăria pentru depozitarea ilegală a deșeurilor, bani pe care îi vor plăti tot contribuabilii, nu Victor Drăgușin pe persoană fizică. Sesizarea a fost făcută de singurul consilier local implicat în treburile comunității locale – Gabriel Bulumac.

„Am reușit să obțin ecologizarea zonei unde funcționează una dintre gropile de gunoi ilegale din Alexandria! După ce am sesizat Garda Națională de Mediu că în Alexandria funcționează o groapă de gunoi ilegală, iar primăria nu ia nicio măsură, miracolul s-a produs.

Comisarii Gărzii de Mediu s-au deplasat la groapa ilegală, iar pentru neconformitățile constatate a fost stabilită măsura corectivă: “Eliminarea depozitărilor necontrolate de deseuri din locatia cu coordonatele 43.957723, 25.33 1259 – pe unde se urcã in câmp de pe centura de sud – 1000 mp și din locatia cu coordonatele 43.95627, 25.335128 – ieșirea de pe strada Mircea cel Bătrân către centura de sud, lângă fostul siloz – 300 mp, cu operatori economici autorizați din punct de vedere al protecției mediului”.

Totodată, a fost aplicată amendă contraventională primăriei municipiului Alexandria, în conformitate cu prevederile Legii 211/2011, art.61. alin. 1, lit. c, valoarea acesteia fiind cuprinsă între 5.000 lei si 15.000 lei.

Îmi pare rău că pentru incompetența actualei conduceri a primăriei trebuie să plătim amenda tot noi, cetățenii orașului, dar în relația cu primăria, numai dacă îi obligi pun mâna la treaba. Vorba lui Lenin, că tot trăim intr-o zonă în care funcționează mentalitatea asta: Dacă nu ştii, te învăţăm; dacă nu poţi, te ajutăm; iar dacă nu vrei, te obligăm. Îi pun la treabă. Vă țin la curent!”, a transmis consilierul local Gabriel Bulumac.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*