Primăria Alexandria a prins super-ofertă la măști protectoare!

în Actualitatea politică/Administratie

După debutul pandemiei, Primăria Alexandria nu părea foarte preocupată de amenințarea noului virus. În consecință, a cumpărat selfie stick-uri cu bluetooth și s-a angajat în organizarea de concerte pentru Ziua Tineretului și 1 iunie, cheltuind peste 70.000 de lei. Dar iată că pe 20 martie, lucrurile au început să se mai schimbe în privința achizițiilor făcute în SEAP. Căci aceasta este data la care instituția a decis că e cazul să lanseze o cerere de ofertă pentru măști de protecție de unică folosință. Achiziția s-a făcut prin cumpărare directă, iar ofertantul a apărut în aceeași zi, la mai puțin de o oră după publicarea anunțului.

Vorbim despre compania S.C. Fulda Star SRL, cu sediul în București, care s-a angajat să trimită instituției un număr de 6000 de măști protectoare de unică folosință. Nu știm dacă toate sunt destinate angajaților instituției, pentru că în această perioadă accesul la informația de interes public este și mai limitat, dar avem certitudinea că valoarea măștilor achiziționate se ridică la nu mai puțin de 30.000 lei. Adică peste 6.000 euro.

Un calcul simplu ne arată că fiecare mască are o valoare de 5 lei. Practic, o super-ofertă, la care a avut acces super-rapid.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*