liberinteleorman.ro

Primăria a început lucrările de infrastructură pentru noul cartier de case din Alexandria

Advertisement

unitatea militaraCarmen Dumitrescu

Alexandria se extinde.  Și acesta nu este doar un obiectiv al autorităților locale, ci și un fapt ce poate fi constatat empiric. Astfel, în anii următori, la marginea orașului, pe șoseaua Turnu Măgurele se va ridica un nou cartier de case, care va reprezenta nu doar o alternativă de locuire pentru numeroșii tineri ai orașului, ci și un prim semnal al faptului că Alexandria capătă noi dimensiuni. Dar pentru ca extinderea zonelor de locuit să se concretizeze, e necesară, în primul rând, modernizarea orașului și dotarea zonelor izolate cu utilități și infrastructură.

Un astfel de pas în direcția modernizării face acum Primăria Alexandria, care a obținut finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală pentru realizarea infrastructurii și utilităților necesare pe șoseaua Turnu Măgurele pentru demararea procesului de construcție a unui nou cartier de case în zona respectivă. Proiectul are o valoare totală de 14.347.663 lei și are o durată de finalizare de 21 de luni de la momentul începerii lucrărilor. Noul cartier de case din zona fostei Unități Militare va avea 86 de case, construite din banii privați ai celor care au cumpărat terenurile și 16 case ce  vor fi construite de ANL prin credit ipotecar.

Potrivit primarului Victor Drăgușin, lucrările în zonă au început pe data de 14 noiembrie a anului trecut și au fost executate atât cât vremea a permis: “Am demarat deja lucrările la obiectivul de investiții “Infrastructură și utilități pe Șoseaua Turnu Măgurele” și aici mă refer la fosta Unitate Militară. Contractul a fost semnat anul trecut cu Ministerul Dezvoltării Regionale, este finanțat în baza unui proiect apărut ca noutate în peisajul administrativ al țării. Este vorba despre Programul de Dezvoltare Locală.  În cadrul acestui proiect sunt finanțate lucrările dedicate unităților de învățământ, infrastructurii comunitare, precum și a obiectivelor culturale de importanță istorică pentru localități. El a fost demarat pe 14 noiembrie 2014, am lucrat cât ne-a permis vremea, a început cu canalizarea menajeră. Acest obiectiv cuprinde următoarele direcții importante: canalizare pluvială, canalizare menajeră, alimentare cu apă, două stații de pompare pluvială și menajeră, iluminat public, străzi, trotuare… După cum știți, cartierul cuprinde 86 de case care vor fi făcute din fonduri private, din banii celor care au cumpărat terenurile, dar și 16 case realizate de ANL prin credit ipotecar. Mă aștept ca în luna martie, ANL București să finalizeze licitația de execuție a celor 16 case, noi având peste 30 de solicitări în acest sens. Vor fi stabilite și criteriile de selecție a celor care se vor putea înscrie în program.”

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Soarta politică a lui Nițulescu se va decide la finele acestei săptămâni

Următorul articol

Conferințe de presă speciale, de la Daniela, cu executare!

Cele mai recente articole de Actualitate

Don't Miss