Prezență ridicată la urne în Teleorman: 27,29% dintre votanți s-au prezentat deja la secții

în Actualitatea politică/Administratie

În întreaga țară, prezența la urne în cadrul primului tur al alegerilor prezidențiale este mai ridicată la această oră decât a fost la europarlamentarele din 26 mai. Și în Teleorman se menține o rată ridicată a prezenței la urne, teleormănenii prezentându-se la secții în procent de 27,29 până la această oră. De dimineață, lucrurile au stat și mai bine, județul ocupând primele locuri în topul prezenței la nivel național. De data aceasta, județe precum Argeș, Vâlcea, Dâmbovița, Sibiu, Ilfov, Prahova și Constanța depășesc Teleormanul în privința implicării civice. În orașele județului e acum destul de liniște, la secții nu se raportează aglomerație și nici incidente, fiind, din experiența noastră, unele dintre cele mai calme alegeri de până acum în Teleorman.

De altfel, în mediul urban, prezența este considerabil mai scăzută de cât în rural. Vorbim despre un procent de 27 în urban și despre 57 în rural. În privința împărțirii voturilor pe criteriul genului, bărbații par a fi mai implicați decât femeile, 44,200 bărbați votând până acum și 41.230 femei. Cei mai mulți votanți în Teleorman sunt, până la această oră, oamenii de vârsta a treia, de până în 65 sau peste 65 de ani.

În Teleorman sunt organizate 334 secții de vot, la care ar trebui să se prezinte un număr de 308.831 de alegători.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*