Prezență obligatorie pentru studenții Universității Valahia din Alexandria la discursul Vioricăi Dăncilă!

în Actualitatea politică

Viorica Dăncilă, cunoscută pentru calitățile ei intelectuale ieșite din comun, este așteptată mâine în Teleorman, la deschiderea anului universitar de la Facultatea de Ştiinţe şi Inginerie Alexandria din cadrul Universităţii “Valahia” din Târgovişte. Trebuie spus că Viorica este legată sufletește de universitatea partidului de la Alexandria, pentru că ea însăși a absolvit în lipsă cursurile de masterat organizate de instituția de învățământ. Vă reamintim că în anul 2008, Viorica Dăncilă s-a înscris, împreună cu soțul său, la Universitatea Valahia din Târgoviște-Centrul teritorial Alexandria, la programul de studii postuniversitare – masteratul de Administrație Publică Europeană. În prima sesiune, Viorica și Cristinel Dăncilă au ,,promovat” pe 21.11.2008, cu nota maximă, examenul la Istoria UE – curs susținut de lectorul universitar, Ioana Panagoreț, cunoscută pentru faptul că se ocupă de școlarizarea pesediștilor din întreg județul Teleorman. Cu toate că din 2009 exercita la Bruxelles mandatul de europarlamentar, în aceeași manieră, cei doi ,,masteranzi”, deși, aflați la mii de kilometri distanță de Universitatea din Alexandria au ,,promovat” în lipsă examen după examen, prin grija Ioanei Panagoreț, la disciplinele: Elemente de drept internațional, Drept comunitar, Sisteme și regimuri politice în UE, Politici pentru integrare europeană (semestrul I). În semestrul al II-lea au început să apară problemele, căci examenele la disciplinele Drept administrativ comparat, Organizarea administrației publice locale în statele UE, Funcția publică comunitară, Gestiunea fondurilor europene, Contencios internațional și european nu au mai fost promovate de către familia Dăncilă, profesorii titulari de la Târgoviște nefiind impresionați de funcția de europarlamentar a doamnei Dăncilă. În ciuda tuturor ,,eforturilor” făcute de Ioana Panagoreț, directorul Centrului teritorial Alexandria, în cele din urmă Viorica Dăncilă i-a transmis că nu poate susține nici restanțele semestrului II, nici lucrarea de disertație, având în vedere că treburi mult mai importante o rețineau la Parlamentul Europei. Surse din universitate ne-au declarat că de același regim preferențial a beneficiat și fiul Vioricăi Dăncilă, înscris la aceeași universitate, în contextul în care nu s-a prezentat la vreun curs ori examen.

Acum, când Viorica a ajuns premier, prezența ei la Universitatea din Alexandria este o onoare pentru localnici. De aceea, conducerea unității de învățământ a făcut liste, asigurându-se că sala va fi plină în cursul zilei de mâine, pe tot parcursul desfășurării evenimentului, care începe la ora 14.00. Astfel, studenții sunt obligați să se prezinte la deschiderea anului universitar de la Alexandria, pentru a sorbi cuvintele pline de înțelepciune ale Vioricăi. În plus, cine ar putea fi mai în măsură să dea sfaturi viitoarelor generații decât o persoană care a demonstrat că poți ajunge ministru chiar și dacă habar nu ai să-ți folosești corect limba maternă?

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*