liberinteleorman.ro

Președintele PMP Teleorman, scrisoare deschisă către prefectul județului: Fiți capul de familie care are grijă de toți teleormănenii

19 martie 2020

Deputatul Doru Coliu, președintele PMP Teleorman, într-o scrisoare deschisă, îi cere prefectului județului Teleorman, Liviu Dumitrașcu, dar și tuturor autorităților din județul Teleorman, să nu întârzie nicio secundă în adoptarea tuturor măsurilor posibile pentru a trece cu bine peste această perioadă generată de pandemia coronavirus.

”Scrisoare deschisă către Prefectul Județului Teleorman, domnul Liviu Dumitrașcu!

Așa cum era de așteptat, pandepidemia cu care se confruntă țara se abate și asupra județului Teleorman, prin urmare, vă rog, Domnule Prefect, să luați toate măsurile pentru a proteja și informa toți cetățenii județului Teleorman, începând de la cel mai mic sătuc, până la Alexandria.
Cu toate că a trecut ceva timp de la apariția primului caz de infecție cu coronavirus pe teritoriul țării noastre, lumea încă se adună în grupuri mari, prin care se poate transmite cu mare ușurință virusul, mai ales la instituții publice și private și in comune, unde informațiile oficiale ajung mai greu.

Consider că nu ajută cu nimic ca o instituție să permită accesul în interior pentru o persoană sau două, dacă afară este coadă și lumea stă grămadă, majoritatea oamenilor fără să fie protejați. Vă solicit să trimiteți lucrători ai poliției, jandarmeriei sau angajați ai primăriei, cu echipamentele de protecție necesare, pentru a informa populația, pentru a organiza oamenii și pentru a le spune ce au de făcut.

Vă sugerez, Domnule Prefect, puneți mașini cu megafoane care să se plimbe pe străzi și să informeze populația până la ultimul sat din județ, să le spună că este spre binele lor SĂ STEA ÎN CASĂ. Oferiți-le și alte informații utile în această perioadă de grea încercare pentru noi toți.

Vă sugerez să dezinfecți străzile, trotuarele, instituțiile publice și private unde există o mai mare concentrație de oameni, piețele și magazinele alimentare!

Vă rog să comunicați tuturor partidelor politice din județ să lase propaganda și lupta politică deoparte și să vă ajute cum pot ținând cont de faptul că au organizații în fiecare comună, în fiecare oraș și municipiu, iar aceste structuri vă pot ajuta. Chemați pe reprezentanții tuturor partidelor, discutați, conlucrați pentru ca lucrurile să fie ținute sub control.

Organizați, Domnule Prefect, grupuri de voluntari și/sau angajați ai primăriilor locale care să meargă la persoanele vârstnice să le facă cumpărăturile alimentare și farmaceutice, deoarece această categorie socială este cea mai expusă la acest virus care a paralizat lumea și ar trebui să nu iasă din casă sub nicio formă!

Încercați să controlați explozia de mărire a prețurilor și specula, Domnule Prefect!

Acum e momentul să demonstrați cetățenilor județului Teleorman că vă pasă, fiți capul de familie care are grijă de toți teleormănenii și de care au atâta nevoie!

Este cazul să luăm în serios acest virus periculos și solicit autorităților din județul Teleorman să nu întârzie nicio secundă în adoptarea tuturor măsurilor posibile pentru a trece cu bine peste această perioadă nenorocită!”, se arată în scrisoarea deputatului Doru Coliu.

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Publicitate

Articolul precedent

18 teleormăneni așteaptă rezultatul testelor, iar 233 de persoane rămân izolate de domiciliu

Următorul articol