liberinteleorman.ro

Președintele Gâdea, așteptat ”cu oaia” să revină la finalizarea extinderii rețelei de apă și canalizare de la Bogdana

Monica Vasilescu

semnare acteUșor, ușor, unii primari din județul Teleorman fac demersuri pentru a aduce localitățile pe care le conduc în rândul lumii civilizate. Astăzi, primarul de la Bogdana, Marin Pîrnea, și primarul de la Drăgănești Vlașca, Petre Bucur, alături de președintele Consiliului Județean Teleorman, Adrian Gâdea, și reprezentantul Companiei Naționale de Investiții (CNI), Șerban Demetrescu, au semnat documentele care privesc demararea procedurilor de reabilitare și extindere a sistemului de apă potabilă în comunele amintite.
La Bogdana, extinderea sistemului de apă vizează satul Ulmeni, în suprafață de 10 km. Primarul este nevoit să plătească din bugetul local suma de 174 mii lei, reprezentând un procent de 19,2% din suma totală prevăzută pentru lucrare. Momentan, Marin Pîrnea spune că are doar o parte din bani, dar nu își face griji că nu va obține resursele necesare implementării proiectului, fiindcă are posibilitatea de a se împrumuta, dacă va fi cazul. În ceea ce privește finalizarea lucrărilor, timpul alocat este de șase luni, vreme în care vor avea loc licitațiile de proiectare și execuție, dar și construcția în sine. Autoritățile spun că se vor încadra în intervalul stabilit, iar în toamna acestui an, toți cei prezenți la semnarea hârtiilor sunt așteptați la tăierea panglicii, acolo unde președintele Adrian Gâdea va fi întâmpinat cu oaia la proțap, a glumit un cetățean.
Și Drăgănești Vlașca se aliniază reabilitării
De asemenea, de ani de zile, localitatea Drăgănești Vlașca se străduiește să reabiliteze sistemul de alimentare cu apă. ”Acum am obținut finanțare”, a spus primarul Bucur, exprimându-și nemulțumirea față de legislația țării, care îl plimbă de ani buni din instituție în instituție fără rezultate și cu bani cheltuiți.
În cadrul proiectului este inclusă schimbarea tuturor conductelor de azbociment, extinderea și reabilitarea conductelor de aducțiune. Toate în schimbul sumei de un milion opt sute de euro, valoare din care primăria, de la bugetul local, va achita 365.000 euro, bani pe care edilul-șef i-a strâns în toți acești ani, de când și-a propus să înceapă lucrarea cu pricina.
”Astăzi, semnăm convenția de implementare pentru reabilitarea și extinderea sistemului de alimentare cu apă la Drăgănești Vlașca. Vorbim de gospodărie de apă, de aducțiune și extinderea rețelei. În toamna anului 2014, am avut vizita în teren a Companiei Naționale de Investiții, dar și ai Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei. Această investiție este realizată de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, prin CNI, companie care are agenție de implementare. Este o investiție importantă, așteptată de foarte multă vreme. Odată semnate actele, CNI va începe procedura de proiectare și execuție a acestei lucrări și, undeva în toamna acestui an, va fi gata”, a precizat, la rândul său, președintele CJ Teleorman – Adrian Gâdea.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Primarul Alexandriei a garantat fostul spațiu verde din centrul orașului

Următorul articol

Victor Drăguşin: “În mod sigur, cinematograful 3D nu va fi gata până la Paşte!”

Cele mai recente articole de Actualitatea politică