liberinteleorman.ro

Președintele Consiliului Județean Telorman o atacă pe Kovesi… analfabet

14 februarie 2019

Carmen Dumitrescu

Dănuț Cristescu, președintele Consiliului Județean Teleorman, pus de Dragnea să-i păzească moșia în lipsă, s-a aflat și el printre exaltații care au simțit nevoia să-și spună părerea despre acuzațiile aduse Laurei Codruța Kovesi înainte de audierea la Parlamentul European. Din păcate, a ales să-și spună părerea pe Facebook, acolo unde e necesară cunoașterea regulilor corecte de utilizare a limbii române. Și cum Cristescu nu știe limba română, rezultatul a fost o postare plină de greșeli și fracturi logice.

Mesajul președintelui Consiliului Județean Teleorman, modificat ulterior, după ce i-a atras probabil cineva atenția că funcția nu-i dă voie să fie analfabet la vedere, are următorul conținut, pe care îl păstrăm neatins, fără diacritice și fără reguli gramaticale: ” Hopa! Kovesi e penală! Cicase Laura Codruta Kovesi anunța ca a fost citată la Secția de investigare a infracțiunilor din Justiție, acuzațiile sunt de abuz in serviciu, luare de mita și mărturie mincinoasa. Am văzut ca-i tremura vocea când povestea ca a fost citată, oare de frica? Eu cred totuși, ca exista prezumția de nevinovăție, om vede! Oare ce-o gândi Cuza in tabloul din poza?” Postarea, în realitate, arăta așa:

Probabil Cristescu face asocierea între Cuza și Dragnea, așa cum și Dragnea obișnuia să facă pe vremuri, așa că, în realitate, Cristescu se întreabă probabil ce o crede Dragnea despre asta, nu Cuza. Totuși, esența rămâne. Acel „Hopa! Kovesi e penală” se poate transpune cu ușurință și într-o constatare a noastră despre președintele Consiliului Județean Teleorman: „Hopa! Cristescu e analfabet!”

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Șase primari PNL dau târcoale ALDE Teleorman

Următorul articol

Directorul porcilor lui Valentin Dragnea, condamnat la 7 ani de închisoare pentru evaziune fiscală!

Cele mai recente articole de Actualitatea politică