Președintele Consiliului Județean Telorman o atacă pe Kovesi… analfabet

în Actualitatea politică

Carmen Dumitrescu

Dănuț Cristescu, președintele Consiliului Județean Teleorman, pus de Dragnea să-i păzească moșia în lipsă, s-a aflat și el printre exaltații care au simțit nevoia să-și spună părerea despre acuzațiile aduse Laurei Codruța Kovesi înainte de audierea la Parlamentul European. Din păcate, a ales să-și spună părerea pe Facebook, acolo unde e necesară cunoașterea regulilor corecte de utilizare a limbii române. Și cum Cristescu nu știe limba română, rezultatul a fost o postare plină de greșeli și fracturi logice.

Mesajul președintelui Consiliului Județean Teleorman, modificat ulterior, după ce i-a atras probabil cineva atenția că funcția nu-i dă voie să fie analfabet la vedere, are următorul conținut, pe care îl păstrăm neatins, fără diacritice și fără reguli gramaticale: ” Hopa! Kovesi e penală! Cicase Laura Codruta Kovesi anunța ca a fost citată la Secția de investigare a infracțiunilor din Justiție, acuzațiile sunt de abuz in serviciu, luare de mita și mărturie mincinoasa. Am văzut ca-i tremura vocea când povestea ca a fost citată, oare de frica? Eu cred totuși, ca exista prezumția de nevinovăție, om vede! Oare ce-o gândi Cuza in tabloul din poza?” Postarea, în realitate, arăta așa:

Probabil Cristescu face asocierea între Cuza și Dragnea, așa cum și Dragnea obișnuia să facă pe vremuri, așa că, în realitate, Cristescu se întreabă probabil ce o crede Dragnea despre asta, nu Cuza. Totuși, esența rămâne. Acel “Hopa! Kovesi e penală” se poate transpune cu ușurință și într-o constatare a noastră despre președintele Consiliului Județean Teleorman: “Hopa! Cristescu e analfabet!”

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*