liberinteleorman.ro

Președinte de cooperativă agricolă, judecat pentru obținerea pe nedrept de fonduri europene

7 ianuarie 2023
Advertisement

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate a unui președinte de cooperativă agricolă, inculpat pentru obținerea pe nedrept de fonduri europene.

Persoană fizică, la data faptelor președinte al Agro Zootehnica Burdea Cooperativa Agricolă, pentru săvârșirea infracțiunilor de:
– folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată,
– fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată,

AGRO ZOOTEHNICA BURDEA COOPERATIVA AGRICOLĂ, pentru săvârșirea infracțiunilor de:
– folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată,
– fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:
În perioada 2017-2018, inculpatul, în calitatea menționată mai sus, ar fi depus la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (A.P.I.A.) – Centrul județean Teleorman mai multe documente false, pentru a obține în mod injust sume de bani în cadrul schemelor de sprijin pe suprafață.

În documentele respective, falsificate chiar de inculpat, s-ar fi atestat, în mod necorespunzător realității, calitatea unor persoane de membri ai Agro Zootehnica Burdea Cooperativa Agricolă, precum și faptul că acestea și-au dat acordul ca inculpatul să îi reprezinte la A.P.I.A. în vederea depunerii cererilor unice de plată pe suprafață.

Prin aceste demersuri, inculpatul ar fi obținut pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum total de 223.864 lei.
Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură s-a constituit parte civilă în cauză.

În cauză s-au dispus măsuri asigurătorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Teleorman cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Dezastrul demografic din România. În Regiunea Sud e mai rău ca după al doilea Război Mondial

Următorul articol

Doliu în PSD Teleorman: A murit un fost primar

Cele mai recente articole de Actualitate