Prefectura Teleorman îl comemorează pe Liviu Vasilică

în Cultură

Monica Vasilescu

11061684_463808927139956_2776630266659507868_nÎn ultimii ani, de Liviu Vasilică, un simbol al Teleormanului, și-au amintit de tot mai puţine autorități locale, deși acesta, asemenea fiului său, Florin, a ales să rămână în judeţul rădăcinilor sale, pe care l-a promovat intens. În afară de familie, prieteni și apropiați, în Teleorman, instituțiile publice nu s-au îmbulzit îl a-l omagia pe unul dintre cei mai mari interpreți pe care i-a dat Teleormanul de-a lungul vremii. Prefectura Teleorman, însă, a luat atitudine în acest an și va organiza un moment dedicat în întregime marelui folclorist.

Prefectul Carmen Daniela Dan: ”I-am ascultat piesele, versurile, glasul inconfundabil, l-am admirat pentru felul în care a reuşit să îmbine două mari iubiri: medicina şi muzica populară. Cred că Liviu Vasilică avea un dar incontestabil de a transmite fiecărui om o părticică din sufletul său mare. Cred că a fost îndrăgostit de locul acesta, de judeţul acesta şi de oamenii lui. Este momentul să îi oferim un strop de recunoştinţă! Pe 19 octombrie se împlinesc 11 ani de când marele artist se mai regăseşte printre noi doar prin moştenirea pe care ne-a lăsat-o, prin cântecele sale.La doar 54 de ani, când viaţa trebuia să îi ofere tot ce avea mai bun, când trebuiau să existe importante realizări pe plan profesional, când trebuiau să aibă loc împliniri şi bucurii pe plan personal, Liviu Vasilică a cunoscut un alt orizont, un orizont în care nu există durere şi nici ură, nu există duşmănie şi nici supărare. Dumnezeu l-a vrut acolo sus, în timp ce şi noi, muritorii de rând, ni l-am dorit alături de noi. Cred că nu vom înţelege niciodată ideea unui nou început prin sfârşit şi poate că-i mai bine să nici nu încercăm să aflăm răspunsuri la astfel de întrebări. Ştiu doar că trebuie să îi păstrăm amintirea vie aşa cum, împreună cu familia sa, vom proceda luni, la ora 11,00, în faţa monumentului închinat în cinstea sa din faţa Palatului Administrativ. Pe 19 octombrie instituţia pe care o conduc împreună cu familia regretatului artist organizează o ceremonie de comemorare la care sunteţi invitaţi şi dumneavoastră, toţi cei care l-aţi cunoscut direct sau indirect. Este un mic gest prin care într-un mod simplu putem să cinstim memoria lui Liviu Vasilică.”

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*