Prefectul este obligat să-l demită pe primarul de la Nenciulești

în Actualitatea politică

Monica Vasilescu

Sandu-Vilcu-Primar-NenciulestiDupă Troianul, Suhaia și Balaci, a venit rândul comunei Nenciulești să rămână fără primar. Sandu Vâlcu a pierdut procesul cu Agenția Națională de Integritate privind situația de incompatibilitate pe care instituția a depistat-o.

Prin decizia nr. 3192/16.10.2015, Înalta Curte de Casație și Justiție a respins recursul declarat de reclamantul Vâlcu Sandu împotriva sentinţei civile nr. 1462 din 12 mai 2014 pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Decizia este definitivă.

Primarul de la Nenciulești s-a aflat în stare de incompatibilitate începând cu data de 17 iunie 2008, întrucât a deținut, simultan, funcția de primar al comunei Nenciulești și calitatea de administrator al S.C. RECREATIV SANICOR PREST S.R.L. În aceste condiții, prefectul de Teleorman este nevoit să emită ordinul de demitere din funcție a primarului, așa cum s-a întâmplat și în cazurile menționate anterior.

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*