Prefectul de Teleorman e atât de politic(os), încât l-a lăsat pe noul subprefect cu mâna întinsă

în Actualitatea politică

14795716_1247448065276395_656441116_oCarmen Dumitrescu

A avut loc și ceremonia de învestire a noului subprefect de Teleorman. Numele lui este Liviu Dumitrașcu și are un trecut destul de curat, el fiind la un moment dat, chiar și prefect de Teleorman. Evident, el face parte din categoria „muților” și, tocmai de aceea, s-a prezentat la ceremonie cu hârtia pe care îi scrisese cineva un discurs. Între noi fie vorba, nu știm cine le scrie ăstora discursurile, dar ne-am săturat de „adusul aportului” în gura celor numiți în funcții publice pe la noi. Însă, nu discursul plin de pleonasme ne-a impresionat de data asta, pentru că, în sinceritatea noastră, recunoaștem că ne așteptam la ceva și mai rău. Nu! Cu adevărat impresionantă a fost atitudinea prefectului de Teleorman, cu numele acela prea celebru pentru a fi menționat. De ce? Păi, pe lângă faptul că ceremonia a durat câteva minute și a constat în două vorbe aruncate în scârbă, printre care și îndemnul: „Sper să respectați legea!” (ca și cum doamna ar fi avut deja previziunea unor infracțiuni), aceasta l-a lăsat la final pe noul subprefect cu mâna întinsă. Căci a vrut și el să dea mâna cu prefectul politic(os), fără să-și pună problema că, fiind un apropiat al liberalilor, prefectul pesedist îl va lăsa cu respectul în aer. E drept că doamna prefect de Teleorman nu prea și-a dovedit domnia în anii care au trecut, căci ei, dacă nu-i spui că e cea mai frumoasă și mai deșteaptă, nu-ți răspunde la salut. Evident, poate a avut probleme în copilărie și, de la prea multă neglijare, suferă de atenție, așa că n-o condamnăm. Dar să stai la o ceremonie oficială de învestire în funcție a unui subprefect cu fața căzută ca la înmormântare și să-l lași pe respectivul cu mâna în aer, când vrea să te salute oficial, demonstrează nu numai o lacună uriașă în privința bunelor maniere, dar și o necunoaștere impardonabilă a regulilor de protocol instituțional. Și apropo de protocol, dantelele alea nu prea se asortează cu funcția de prefect, oricât de mult i-ar flata frumusețea purtătoarei.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

3 Comments

  1. Este interzis unui bărbat a întinde mâna unei doamne. Doamna întinde mâna unui bărbat! Cât despre „dantele”, doamna respectivă a îmbrăcat rochii vaporoase la festivităţi oficiale, dacă putem spune aşa, şi vântul era suveran prin poale…

  2. Ce sa-i ceri unei tarancii din Videle crescuta la gura putului la Ciuperveni unde maica-sa lucra ca parcagiu !!!!!!

  3. Uzantele protocoalelor oficiale si ale politetii cer ca intotdeauna o femeie intinde mana, o persoana cu functie mai mare intinde mana, saluta. Deci, nu doamna in cauza a gresit.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*