Prefectul Carmen Daniela Dan a cuprins postările de pe Facebook în raportul de activitate

în Actualitatea politică

Monica Vasilescu

carmen daniela danEste incredibil cum a devenit Facebook relevant pentru toți cei care vor să dea bine la public. A devenit atât de utilizat și de important pentru persoanele publice încât el este un punct de reper și atunci când vine vorba despre activitatea unui prefect. Ziarul Liber în Teleorman a evidențiat în nenumărate articole gustul prefectului de Teleorman, Carmen Daniela Dan, pentru aparițiile fără cusur pe site-urile de socializare și apetitul acesteia pentru fotografiile bine încadrate și perfect editate, dar nu a anticipat că acest mod de expunere are o asemenea însemnătate încât să fie cuprins într-un raport de activitate.

Carmen Daniela Dan a fost numită în funcție în martie 2014. Chiar dacă pentru primul an de ”prefecturit” nu a fost chiar așa mândră de activitățile pe care le-a întreprins, considerând că este destul să le cunoască superiorii ierarhici, adică cei de la Guvern, și aceia care au luat parte la treburile Prefecturii (așa cum este firesc), în 2016, lucrurile s-au schimbat, astfel încât nevoia de a informa opinia publică despre orice a devenit atât de acerbă încât ne mirăm că mai există unele canale comunicaționale neutilizate, cum ar fi WhatsApp-ul, pe care îl și recomandăm călduros.

În fine, așa cum prevede legea, prefectul și-a prezentat raportul de activitate. Evenimentul s-a petrecut astăzi, în fața directorilor de instituții deconcentrate, care au stat, în majoritatea lor, cu ochii ațintiți asupra proiectorului și cu urechile ciulite la vocea care citea ”sinteza sintezelor” activității Prefecturii, din 2015. Nu putem să nu remarcăm și faptul că unii dintre șefi au fost total dezinteresați de subiect, ascultând părți din expunere între o privire în telefon și un căscat, activități absolut normale, probabil, pentru o persoană care coordonează lucrările unui serviciu de informații și trebuie să fie ”la curent” 24 de ore.

Revenind, am înțeles că, sub conducerea actualului prefect, Instituția Prefectului din Teleorman a avut o activitate foarte bună, după cum a concluzionat chiar Carmen Daniela Dan, fapt pe care nu-l comentăm. Totuși, fără a ne impresiona prea tare bifarea unor acțiuni pe care le-au avut toți prefecții de până acum, conform atribuțiilor, constatăm faptul că, în raportul de activitate, aceasta a considerat că este necesar să menţioneze etalarea pe Facebook, de parcă acest lucru este inclus în fișa postului. ”Diseminarea informaţiei s-a făcut simultan şi pe pagina de facebook a prefectului Carmen Daniela Dan”, iar activitatea a fost centralizată după cum puteți observa aici: http://www.prefectura-teleorman.ro/doc/interes-public/raport-evaluare-ip-tr-2015.pdf

Așa cum am precizat mai sus, noi nu comentăm și nici nu negăm că este posibil ca Daniela Carmen Dan să fi fost cel mai bun prefect de până acum, deși nu i-ar fi stricat să fie mai echilibrată în expunerea publică și mai concisă în redactarea raportului, că nu e mare lucru să faci o informare sau să semnezi un ordin. Ca o glumă legată de acest aspect, recunoaștem că ne-am fi așteptat ca în raportare să fie trecut și numărul ținutelor vestimentare purtate în decursul anului trecut sau  perioadele în care și-a vopsit părul și, mai ales, nuanțele de roz adoptate. Altfel spus, nu am înțeles niciodată de ce unii oameni fac exces de zel în ceea ce privește munca depusă la birou, o activitate zilnică pe care ești nevoit să o faci, fie că-ți place, fie că nu, mai ales atunci când ești plătit din banii statului. E ca și cum, vorba cuiva, trebuie să facem plecăciuni în fața chelnerului pentru că ne-a adus cafeaua.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*