”Preatraseistul” Nițulescu se vrea tehnocrat

în Din culisele politice

Monica Vasilescu

nitulescuPe Teodor Nițulescu îl cunoaștem toți, mai ales noi, cei din presă, care râvnim, uneori, să mai luăm parte la conferințele lui, lungi și spumoase, despre care scriam trei zile, în detrimentul celor actuale, reduse și plictisitoare. Pentru că îl știm așa de bine, realizăm că în momentul de față, Nițulescu are o imagine publică lamentabilă și, oricât ne-am dori noi să ne delecteze cu dezvăluirile sale bombă, ar trebui să stea în cel mai întunecat birou de la partid, nu să se reinventeze dintr-o cenușă spulberată de mult timp. Nu face, însă, asta. Din contră! El se ia așa de mult în serios încât se crede infailibil, ultra competent și, ceea ce este mai grav, preacinstit. Nici felul în care Direcția Națională Anticorupție i-a răscolit firmele, cu dubele mascaților parcate în fața porții sale, nu i-a clintit convingerile proprii cu privire la poziția sa social-politică din prezent.

Totuși, așa încrezut cum e, lui Nițulescu i-a fost tot timpul teamă că valeții pe care i-a crescut i-ar putea lua locul într-o bună zi, iar el ar urma să revină la statutul de simplu cetățean, situație care nu este deloc simplă pentru fostul mare baron al locului. Este vizibil că, după ce a atins nori senini, îi e greu să pășească pe pământ și să respire același aer cu mojicii pe care i-a păstorit și cărora, din preaplinul său, le-a aruncat vremelnic un scaun cald pe undeva pe la stat, că doar era șef de partid și împărțea funcțiile cum voia, atunci când îi era partidul pe cai mari, la Capitală.

Desigur, e o senzație de nesuportat să privească acum cum șoarecii care l-au salutat, cu mult respect și cu pălăria ridicată cât mai sus, fac jocurile fără să-l chestioneze și pe el. Și pentru că a rămas dependent de oamenii-preș din instituții, care i-au șters bocancii ori de câte ori a fost necesar, îi trece prin cap că ar putea deveni, din nou, prefect de Teleorman. Dar cum să facă asta în clipele de față, când tehnocrația este cea de la care sunt așteptări să salveze România? Probabil, joacă toate cărțile care-i vin în mână și uneltește strategii bizare, în timp ce la PNL-ul județean oamenii se vânează reciproc și divizează grupurile de la o zi la alta, prin permutări prea puțin inspirate. Auzim că Teodor Nițulescu regretă foarte mult intrarea recentă în partidul galben, realizând că pentru a fi reprezentantul Guvernului în teritoriu trebuie să fii tehnocrat. Zvonul acesta nu poate să nu genereze râsul sonor al tuturor celor care urmăresc actualitățile și să ia fața altor lucruri la fel de stranii care se petrec în celelalte partide, cum ar fi că ALDE face politica pumnului sau că PSD se învârte după sentința lui Dragnea.

Să vrei să fii tehnocrat, după ce ai nu ai ratat niciun partid cu notorietate în cursul întregii cariere politice, este o situație cel puțin amuzantă, dacă nu ar fi absolut prostească, iar pe Nițulescu noi îl bănuim de o reală deșteptăciune. În orice caz, nu ne mai surprinde nimic la acest domn. Nici măcar faptul că ne arată permanent că are, pe lângă o casă amărâtă și niscaiva teren, o instituție publică la care aspiră cu toți porii. Și nu că nu am vrea să fie prefect, dar lumea s-a cam săturat să-l plătească… Măcar din milă cetățenească ar trebui să fie deconectat de la aparate.

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

3 Comments

  1. Este o minune ca Tudorel este inca liber!…Varul sau, jupuitorul Fierascu, a fost scapat de fratele megatraseistului Ameriei de bulau!!!Acum, aceste fiare de prada rapace, cica sunt liberali!!!!Vai steaua lor!!!!

  2. Nu stiu cum va reactiona daca-l laudati pe acest domn.Ca este vertical ,integru ,dissident antiPsd, ca este o tanara speranta a politicii telormanene…etc om cu deschidere spre vest, si daca se bucura la toate asta, inseamna ca are probleme foarte mari la mansarda

  3. Nitulescu este o gluma, fata de fomistul si infractorul Fierascu de la Rosiori!!!!PNL-Rosiori, cuib de lingai si oportunisti, de la Zorinel la Alexe, toti niste incapabili profesional in cautarea unei slugarnicii de partid!Mostenirea marelui Satan, Marus ot Peret!!!!Asa este nea Sandulache???

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*