liberinteleorman.ro

Practici coreene în Teleorman. Dragnea își transformă șoferii în oameni de afaceri

Advertisement

Carmen Dumitrescu
europrotect5Pentru bunăvoința lui Dragnea au luptat mulți. Și nu în mod inutil, se pare. Pentru că Dragnea are bunul obicei de a fi foarte generos cu slugile credincioase. Și cazuri sunt multe în istoria politică a Teleormanului, dacă ne gândim la acei politicieni ai prezentului care au apărut pe scena publică precum ciupercile după ploaie, după ce i-au turnat cu talent lui Dragnea vinul în pahar sau cucuta în ureche, după cum au cerut circumstanțele. E adevărat că manevra nu le-a ieșit tuturor. Probabil că un capricios precum Dragnea e greu de suportat dacă mai ai un rest de coloană vertebrală pe undeva, așa că ne putem explica ușor actuala componență a PSD Teleorman. Dar câțiva au reușit. Și efectele nu s-au lăsat așteptate prea mult. Mai ales că oamenii de încredere ai baronului roșu nu fac parte din categoria celor care își doreau poziții politice sau sociale, ci… bani. Și ne gândim la cel mai banal dintre exemple: Mihai Putineanu. Ani întregi, personajul a stat în apropierea stăpânului și i-a șters hainele de praf. I-a ridicat osanale în fața membrilor de partid și i-a condus mașina, dovedind o maximă discreție cu privire la “obiectivele turistice” vizitate de șeful. Acum, Mihai are pe mână o asociație care funcționează din bani publici și niște firme. Mai are și el vreo trei locuri de casă și o mașină de poveste, care îl ajută cu adevărat să impresioneze flora și fauna burnasiană. Dar mai există un personaj, la fel de interesant ca și Mihai Putineanu, pe care l-am descoperit, spre rușinea noastră și cu scuzele de rigoare, abia acum: Mădălin Ioniță.
Nu ne mai trageți pe dreapta… noi vrem pe stânga!

Se pare că Dragnea a avut numai șoferi cu potențial. Unii dintre ei s-au aranjat atât de bine în viață, încât ți-e și rușine să le mai amintești de unde au plecat. Dar Mădălin Ioniță s-a dovedit a fi un talentat în materie de slugărnicie, așa că după ce i-a deschis portiera baronului de mii de ori, acesta a primit și recompensa visată. Din zvonuri mai mult decât credibile, Relu, actualul șofer al lui Dragnea, e încă în așteptare. El mai are mult de muncit până să ajungă la nivelul lui Putineanu sau Ioniță. Dar timpul nu e pierdut și perspectivele sunt luminoase. Acum, însă, e vremea lui Mădălin. Povestea e simpluță, se pare. Am auzit, probabil, cu toții despre fondul de vânătoare al lui Dragnea. Poveștile sunt fabuloase și descriu un loc absolut special, bine ferit de ochii lumii, unde pesediștii de seamă se întâlnesc pentru a se distra la vederea sângelui autentic. Pur întâmplător și fără nicio legătură cu afacerea Bombonicăi Dragnea, asociația vânătorească ce deține respectivul fond de vânătoare se numește Turris. Ciudat, însă, Dragnea n-a cuprins în declarația de avere și această posesiune! Nu pentru că altul ar fi proprietarul de facto. Ci pentru că e mai ușor să treci numele unui om de încredere în hârtii sau să pasezi răspunderea vreunui apropiat. Așa că actualul șef al fondului de vânătoare este Mădălin Ioniță, fostul șofer al lui Dragnea. Despre situația fondului de vânătoare al lui Dragnea a relatat în presă un fost director angajat chiar de baron, Cristian Neacșu: “ Întrebaţi în Turnu, în Alexandria, toată lumea ştie că fondurile de la asociaţia Turris sunt ale lui Dragnea. Iar pe mine Dragnea în persoană m a angajat ca director ethnic la asociaţia Turris. A rămas de la început să nu spun nimănui că sunt ale lui Dragnea. Şi prin telefon când vorbeam că vine Dragnea să vâneze foloseam un cod, îi ziceam „domn preşedinte“ sau „barosanul“. Nu i ziceam numele… Tata a fost primul director al lui acum cincisprezece ani. Atunci au licitat pentru două fonduri în judeţul Dolj, dar două fonduri sărace, braconate, vai mama lor. Şi atunci Dragnea a aranjat cu Regia Naţională a Pădurilor ca să dea la schimb cele două fonduri proaste din Dolj pe două foarte bune din Teleorman, gospodărite bine. Tata s a ocupat de acea licitaţie şi de transfer, dar cu bani de la Dragnea şi cu aranjamentul lui Dragnea. Apoi a mai luat şase fonduri prin fals de la Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi încă vreo două în altă parte. Are zece fonduri de vânătoare în total acum, din ce ştiu eu.”
europrotectTot Mădălin Ioniță a preluat responsabilitatea supervizării activităților cuprinse într-o altă afacere a baronului, și anume restaurnatul Briza Dunării. Din informațiile strânse din zona Turnu Măgurele, aflăm că la baza afacerii Briza Dunării stă o asociere între Mădălin Ioniță și Cristian Baicu, implicat, la rândul lui, într-o afacere și mai interesantă, despre care vor detalia în continuare: Europrotect Security.

 

Protecție pentru Teldrum…
europrotect2 europrotect1Nu cu multă vreme în urmă, S.C. Valahia Guard, condusă de Liviu Neagu, și-a câștigat concurență pe piața protecției din Teleorman. Este vorba despre firma S.C. Europrotect Security SRL, cu sediul în Alexandria. Administratorul acestei firme se numește Adrian Miu, fost angajat al Valahia Guard, în strâns parteneriat (nu știm exact pozițiile, transparența fiind o chestiune grea în Teleorman), cu Cristian Baicu și… Mădălin Ioniță. Firma a reușit să intre repede pe piață și să obțină contracte frumușele cu instituții importante din județ, spitalul județean fiind unul dintre primii clienți. Valahia Guard a început să piardă teren, în timp ce firma condusă din umbră de șoferul baronului câștigă contracte după contracte. Și nu se rezumă doar la județul Teleorman, pentru că, mai nou, S.C. Europrotect Security are un susținător terțiar care se numește… S.C. Teldrum SA.

europrotect3 Și pentru a îndepărta orice îndoială, mai nou, mașinile unora dintre angajații Teldrum sunt colantate cu S.C. Europrotect Security. Evident, noi suntem proști și nu vedem toate aceste jocuri de culise, așa că putem fi furați după bunul plac al lui Dragnea și al șoferilor săi. Ceea ce înseamnă că ne merităm soarta, nu?
Revenind la S.C. Europrotect Security, această firmă a reușit să obțină, ca din întâmplare, contracte extrem de bune la nivel național. Și menționăm doar câștigarea unei licitații ce avea ca obiect asigurarea de servicii de pază umană la sediile Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Constanța, licitație orgaizată de Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România. Valoarea contractului respectiv depășeste un miliard de lei.
Dacă ar fi să ne uităm la nivelul de creștere al profitului firmei de securitate a lui Dragnea, acesta e fabulos și depășește un milion și jumătate de lei. În plus, examinând licitațiile la care a participat Europrotect Security în ultima vreme, vom observa că firma are ca susținător terțiar Teldrumul. Nu știm dacă asta înseamnă ceva. Și nici nu ne stă în fire să comentăm prea mult evidențele. Noi doar ne bucurăm pentru toți foștii, actualii și viitorii șoferi ai lui Dragnea și ne doream să aibă și restul teleormănenilor un motiv serios de bucurie! Cu scuzele de rigoare!

2 Comments

  1. Da doamna Carmen…Asa este! Dar, dintre toti acestia, „soim al patriei”, tovarasul Slavescu Putineanu Mihai este cel care tine fraiele puterii in Teleorman sub protectoratul nasului Dragnea. Amaratul de Gadea care, zice-se ar fi presedintele Consiliului Judetean Teleorman, precum si doamna prefect, in biroul domnului Mihai dau raportul zilnic. Dragnea, cu mustacioara, l-a facut si administrator al firmei „Agrotrust”. Sa nu uitam de multe alte societati precum Agrotrust Crereal, Donavet, Gransiloz, 4 OUAI-uri, RomCip si multe altele. Si…ca sa fie bine si fratiorului sa-i fie cald, stimabilulului domn Gabriel Putineanu, fratele sus numitului Slavescu Mihai Putineanu, i s-a acordat sansa de a face naveta de la Bucuresti ca sa administreze societatea Prima Pavaje cu sediul in comuna Poroschia. TelDrum si Prima Pavaje!!! Sa vezi, atunci borduri, pavele si toate cele prin Teleorman!!! Sa mai continuam?! Doamna fosta Slavescu, sotia domnului Mihai, unde oare are serviciul?! Domnul Pitis, ce rol are in toata povestea asta!? Dar administratorul de la Proinvest….tot cu mustacioara?!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Valentin Filip nu va mai fi director la spital

Următorul articol

Rezultate bune obținute de CSS Alexandria la Campionatul național de cros

Cele mai recente articole de Actualitatea politică