liberinteleorman.ro

Povestea unei asistente din Teleorman dată afară în plină pandemie: ”Mă doare cumplit, mă doare sufletul că în timpurile astea nu mai am loc de muncă”

3 aprilie 2020

Trăim vremuri istorice în România și în întreaga lume. În plină pandemie de coronavirus, o boală care a schimbat sensul vieții multora dintre noi, mulți medici și asistente pleacă din sistem, de frică sau din alte motive personale. În tot acest haos, există și oameni care vor să se ducă ”în prima linie” cu toată credința profesiei pe care și-au ales-o, dar… sunt îndepărtați. Este cazul unei asistente din Teleorman, care și-a desfășurat întreaga carieră la Centrul de Transfuzii Sanguine, iar acum este înlăturată. Florentina Postelnicu ne-a povestit că are un conflict mai vechi cu directorul Centrului, Mariana Daniela Ciobanu, care nu acceptă revenirea sa pe funcție după o perioadă în care a avut concediu medical și nici transferul acesteia la o unitate din București. Povestea a început în urmă cu ceva timp, când asistenta a prezentat serioase probleme de sănătate și a stat în concediu medical, urmat și de o demisie ”forțată”. De atunci, ea nu mai are liniște și încearcă prin orice mijloace să își recupereze locul de muncă. Numai că, toate solicitările sale se lovesc de un refuz ferm din partea conducerii Centrului de Transfuzii Teleorman.

”Prin august 2016, la rugămintea unei donatoare care a fost dată afară din centru pentru că a întrebat de mine, eu am făcut o sesizare la Colegiul Medicilor pe numele managerului, cu scopul de a-și schimba comportamentul față de donatori și față de cadrele medicale cu care lucrează. Am vrut un comporament colegial și profesional corect. La puțin timp după asta, a întocmit comisia disciplinară și mi-a făcut referat. Mi-a luat 5% din salariu pe trei luni de zile, mă chema zilnic la cabinet să mă incite, le spunea colegelor că vrea să mă dea afară, dar nu are probe. De atunci au început răzbunările până în ziua de astăzi.

Numeroasele conflicte care durează de luni bune au dus la deterioarea stării mele de sănătate. Mi-a fost impusă demisia într-un mod amenințător și abuziv. Solicitarea de transfer mi-a fost respinsă agresiv de către dr. Ciobanu, repetat”, ne-a spus aceasta.

Scrisorile și plângerile sale au ajuns la diverse instituții ale statului, printre care Colegiul Medicilor și chiar la minister, dar singurul răspuns real a fost unul verbal, acela că își poate cere transferul.

Florentina Postelnicu a fost angajată la Centrul de Transfuzii Teleorman până la data de 13.03.2020, atunci când i s-a desfăcut contractul de muncă. Ultima sa solicitare de transfer datează din 30 martie 2020. Unul dintre motivele pentru care nu i s-a aprobat transferul este acela că unitatea lucrează cu deficit de personal (culmea), după cum arată o altă adresă semnată de dr. Ciobanu Mihaela Daniela, manager, dar și director de laborator al Centrului de Transfuzii Sanguine Teleorman.

Și pentru că pe doamna manager nu am reușit să o contactăm, până vom afla și punctul său de vedere, încheiem cu vorbele doamnei asistente rămasă fără slujbă în vremea în care e cea mai mare nevoie de cadre medicale: ”Mă doare cumplit, mă doare sufletul că, în timpurile astea, nu am un loc de muncă. Mai ales că noi, din sistemul medical, trebuie să mergem cu fruntea sus în această luptă…”

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

1 Comment

  1. alt rebut din sanatate care da o palma meseriei pe care si-a aleso ….
    si asta-poate-tot numita politic este pe acolo…
    amantlacurile rosii sunt in top…
    chiar nu se gaseste nimeni sa o puna la punct pe dna. director ?????
    asa neputincioasa sa fie dreptatea in judetul asta ?!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate


Articolul precedent

24 de teleormăneni au luat virusul

Următorul articol

Un asistent de la Spitalul Floreasca, REȚINUT pentru furt de măști și dezinfectant. El a fost găsit în Teleorman

Cele mai recente articole de Actualitate