Povestea merge mai departe. Ziarul Liber în Teleorman a celebrat 60 de ediții de la înființare

în Cultură

serata14Carmen Dumitrescu

Chiar dacă puțini au fost cei care au creditat ziarul Liber în Teleorman cu mai mult de câteva luni de existență, iată că o dată cu trecerea timpului, el devine un săptămânal din ce în ce mai popular și mai apreciat de public. Iar fenomenul este extrem de vizibil în cadrul Seratelor Libere, organizate la fiecare zece ediții ale ziarului, unde s-a conturat deja un gen de public fidel, care răspunde de fiecare dată invitației noastre. Primele 60 de ediții ale ziarului Liber în Teleorman au fost celebrate la Restaurantul Minerva din Alexandria, în cursul zilei de duminică, 11 octombrie.

Tematica acestei Serate Libere a fost cea a împăcării cu toți acei politicieni și factori de decizie, care s-au simțit nedreptățiți sau chiar ofensați în cadrul articolelor apărute în ziarul nostru. Deși au fost invitați toți cei care și-au exprimat, într-un fel sau altul, supărarea cu privire la politica editorială a săptămânalului, la eveniment s-au prezentat doar câțiva dintre ei, ceea ce a făcut ca gestul lor să fie și mai demn de apreciere. În principiu, ideea pe care noi am dorit să o promovăm în cadrul ediției a șasea a Seratelor Libere a fost aceea că între jurnaliști și politicieni nu trebuie să existe o relație conflictuală, ci una corectă, care presupune, în egală măsură, receptivitate și respect din rândul ambelor tabere. S-au aflat alături de noi o mare parte a celor care ne sunt prieteni, dar și oameni politici ai locului, care au descoperit în cadrul acestor Serate că se pot organiza evenimente frumoase și la Alexandria, în ciuda resurselor puține. Implicarea și pasiunea compensează majoritatea lipsurilor, iar prietenia dintre oameni rezolvă aproape orice impediment.

Alături de noi au stat prietenii Nicușor Lina, care a susținut un scurt recital, în stilul său caracteristic, The Alexanders, care și-au demonstrat din nou talentul, interpretând piese extrem de îndrăgite de public, dar și Octavian Broșteanu, care ne este alături încă de la prima ediție a Seratelor Libere. Toți cei prezenți au mărturisit că s-au simțit foarte bine în compania artiștilor invitați și că apreciază inițiativa organizării acestor evenimente periodice, ele fiind dovada că se pot face și în Teleorman lucruri frumoase, atâta vreme cât la baza lor se află prietenia și aprecierea reciprocă.

Le mulțumim din nou celor care ne-au fost și ne sunt alături, dar și celor care intenționează să vină alături de noi, sperând că libertatea asumată va deveni la un moment dat o stare de spirit valabilă pentru întreg județul. Până la următoarea Serata Liberă, vă urăm tuturor să rămâneți liberi în Teleorman!

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

1 Comment

  1. Ca de fiecare data, ziarul Liber in Teleorman ne surprinde prin stil, eleganta si spirit critic.Prestatia celor doua jurnaliste a fost la inaltime, intr-o atmosfera relaxata unde cititorii s-au adaptat repede, intelegand ca nu au venit intr-o secta a oamenilor liberi ci mai degraba intr-un cadru al normalitatii.Desi a inceput cu pasi timizi ,ziarul Liber in Teleorman s-a transformat cu timpul intr-un fenomen social ce emana chiar si sufeltul cititorilor bunul gust al libertatii. Din interventiile celor doua jurnaliste ,Carmen si Monica, am inteles că un ziarist bun trebuie sa fie impartial chiar si cu el insusi nu un ,,diriginte,, arogant al natiunii ci mai degraba un director de constiinta care te aseaza fata-n fata cu gândurile tale.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*