liberinteleorman.ro

Poveste de succes în Teleorman – Ca să faci școală, casă și afacere din bani publici trebuie să devii finul primarului Victor Drăgușin

Carmen Dumitrescu

Familia Teodorescu datorează tot ce are primarului Victor Drăgușin. La propriu. Faptul că există familii care se descurcă onorabil într-un județ, în care există copii care n-au mâncat niciodată ciocolată are întotdeauna legătură cu felul în care știi să-ți construiești relațiile. Așa că nu e deloc greșit să menționăm încă din start că Octavian și Cristina Teodorescu sunt finii primarului Alexandriei, Victor Drăgușin. Și veți constata, citind cele ce urmează, că simpla calitate de fin al cuiva care are acces la banul public este suficientă pentru a deschide, la rândul tău, poarta către vistieria publică. Relația foarte avantajoasă a lui Drăgușin cu finii lui constituie în prezent și tema principală a unui dosar deschis la Direcția Națională Anticorupție, așa că sperăm ca procurorii să arunce un ochi asupra poveștii și să penalizeze abuzul pe măsura gravității lui reale și a prejudiciului autentic adus comunității locale.

Trofee și diplome la supra-preț

Nu vom relua povestea familiei Teodorescu, pentru că e amintim publicului un singur aspect: cei doi soți, Cristina și Octavian, lucrează pentru Primăria Alexandria, timp în care Octavian deține și două firme, dintre care cel puțin una are contracte permanente pe bani publici cu… primăria în cauză. Și nu vorbim despre cheltuieli derizorii. Ci despre diplome, trofee și alte prostioare, cumpărate la suprapreț de comunitate, după cum am demonstrat și în articole precedente.

Situația durează de ani buni și, deși nu e ilegal să faci afaceri cu primarul, când ești finul lui, te pui totuși într-o situație cel puțin imorală. Octavian Teodorescu este administratorul firmei S.C. ROADVERTISING SRL, societate ce are ca obiect de activitate principal publicitatea. În tot acest timp, Cristina Teodorescu, fina primarului, s-a ocupat vreme îndelungată în cadrul municipalității cu publicitatea activităților instituției, dar și ale PSD Teleorman.

Consilierii Vioricăi Dăncilă

Pe vremea când Viorica Dăncilă se mai lupta pentru afirmare în mediul politic județean, Cristina și Octavian Teodorescu îi scriau discursurile actualului premier și se ocupau de mediatizarea activităților de tip electoral ale acesteia. De altfel, Octavian și Cristina au făcut mereu efortul de a-și oferi serviciile partidului unic din județ, având convingerea, cumva justificată, că numai așa poți face avere într-un județ al perspectivei unice. Așa că fiecare politician ajuns în fruntea ierarhiei pesediste le datorează celor doi fini ai lui Drăgușin o parte importantă de recunoștință. Acum, Cristina nu mai e, în acte, comunicatorul și consilierul primarului Alexandriei, dar este polițist local, pentru că asta îi asigură normă de hrană, deci alți bani în plus. Am arătat toate aceste aspecte în articole precedente, așa că cei interesați le pot consulta.

Cum reprezintă Cristina Teodorescu comunitatea locală?

Însă, abuzul primarului Alexandriei (căci problema e primarul, nu finii) este mult mai grav de atât. Pentru că, după ce și-a angajat și finul, pe Octavian Teodorescu, în serviciul de Târguri și Oboare al municipiului, primarul Victor Drăgușin s-a ocupat să-și școlească și fina. Ați ghicit cum! Tot pe bani publici.

Prin referatul cu numărul 11347/28.09.2017 al DGAS Alexandria privind școlarizarea gratuită pentru anul I de masterat la Universitatea Valahia din Târgoviște se asigură Cristinei Teodorescu educație superioară pe bani publici. Vă veți întreba de ce? Păi Cristina Tedorescu face parte dintr-o comisie ATOP, în calitate de “reprezentant al comunității”. Nu știm în ce fel reprezintă Cristina Teodorescu Alexandria pe undeva, dar simplul gând că așa ceva e posibil ar trebui să fie jignitor pentru orice om cu valori din acest oraș.  În plus, din ce știm noi, Cristina n-a participat niciodată la niciun fel de alegeri și n-a demonstrat prin nimic că ar constitui o persoană demnă de a reprezenta această comunitate. În afară, evident, de calitatea de a se fi înrudit cu primarul orașului. În realitate, însă, faptul că Drăgușin încă are o anumită popularitate printre oamenii din această comunitate nu justifică demersul de a forța comunitatea să fie reprezentată de finii, rudele sau prietenii lui. Și poate încearcă și Drăgușin să mediteze puțin la responsabilitatea lui morală față de oamenii care l-au votat și i-au acordat încredere.

Casă și afacere de la comunitate

Și mai “frumos” rămâne faptul că până și afacerea familiei Teodorescu a fost facilitată tot de municipalitate. Practic, familia Teodorescu a beneficiat de spațiu pentru punctul de lucru în incinta unei grădinițe din oraș tot de la comunitate. Că doar de aceea reprezintă comunitatea, nu? La toate acestea, se adaugă un apartament în regim ANL în municipiul Alexandria, destinat finilor de primar, care au știut, în mod cert, să se orienteze. Și să facă bani de pe urma unei relații avantajoase, în timp ce în jurul lor, oamenii mor de foame. La propriu.

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Limuzina de vacanță a lui Dragnea nu e consemnată în declarația de avere, dar e înscrisă pe firma fiului

Următorul articol

Porcii de la Salcia cumpără bolizi de lux, ca să umble liberi prin Teleorman. Alt BMW achiziționat de firma de porci a fiului lui Dragnea!

Cele mai recente articole de Actualitatea politică