Postumia Chesnoiu a încasat din consiliile de administrație sume derizorii sau inexistente – DOCUMENTE

în Actualitate/Administratie/Dezvăluiri

Continuăm seria articolelor informative cu privire la un angajat pe bani publici de la Primăria Alexandria (susținător al primarului Victor Drăgușin) cu alte părți interesante din declarația sa de avere pentru a arăta sumele „derizorii” sau „inexistente”, așa cum au fost numite veniturile din consiliile de administrație de persoana în cauză.

Într-un drept la replică acuzator, Postumia Chesnoiu – director executiv în cadrul Primăriei Alexandria a făcut referiri la un articol în care se preciza că este una dintre persoanele cu „drept de preempțiune” când e vorba despre consiliile de administrație, din care mai ia un ban cinstit de primar pe lângă salariul de aproape 6.000 lei lunar.

„Cu privire la remunerația lunară încasată pentru activitatea mea profesională desfășurată în cadrul instituției, vă pun în vedere că pe site-ul instituiției există documente prin care este respectat principiul transparenței veniturilor salariale ale tuturor angajatilor. Indemnizațiile despre care autoarea scrie în articolul de presă sunt derizorii sau nu există, activitatea din consiliile de administrație în care am fost numită fiind în general una neremunerată. Astfel, consider că autoarea articolului doreste inducerea în eroare a publicului cu afirmatii nesusținute și nedovedite. Publică din declarația mea de avere doar ce-i convine”, a menționat Postumia Chesnoiu în dreptul său la replică.

Pentru dreptul oricui la o informare corectă, au fost verificate toate declarațiile de avuție ale doamnei, cele publicate pe site-ul primăriei, și, ca atare, de interes public.

Strict în privința veniturilor din indemnizații provenite din consiliile de administrație, am constatat că Postumia a primit bani încă de pe vremea Terma Serv, o societate falimentară prin care se distribuia agent termic, dar și de la „sora” mai mică a acestei societăți: Termic Calor Serv SRL. 455 lei, respectiv 216 lei a luat aceasta în anul 2014 din consiliile celor două societăți ale primăriei.

Un an mai târziu, în 2015, Postumia Chesnoiu a obținut 671 lei, iar în 2016 a luat modica sumă de 2.700 lei.

Nici pe 2017 nu l-a ratat Postumia, luând 1919 lei din postul de membru C.A. În 2018, aceasta a încasat 1.200 lei, iar în 2019 doar 600 lei.

Declarație de avere Postumia Chesnoiu 2014
Declarație de avere Postumia Chesnoiu 2015
Declarație de avere Postumia Chesnoiu 2016
Declarație de avere Postumia Chesnoiu 2017
Declarație de avere Postumia Chesnoiu 2018
Declarație de avere Postumia Chesnoiu 2019

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*