Poșta teleormăneană are director vechi! Visul Mihaelei Burghiu se îndeplinește în noua guvernare…

în Actualitate/Actualitatea politică

Mihaela Burghiu a fost, pe vremuri, director al poștei teleormănene. În vremurile cu pricina, angajații se plângeau de faptul că, în poziție de conducere, Mihaela Burghiu avea o atitudine de-a dreptul isterică și o limbă ascuțită. Totuși, înlocuirea ei s-a făcut în 2012 nu din motive comportamentale, ci din motive politice. Ulterior, guvernarea roșie a folosit-o pe Aurelia Iove pentru distribuirea de materiale electorale prin poștă, pe care a și păstrat-o la conducerea instituției vreme de cinci ani.

Înlocuită pe criterii politice, Mihaela Burghiu a decis să dea în judecată instituția și a câștigat în anul 2013 despăgubiri de peste 1 miliard de lei și posibilitatea de a reveni pe fotoliul de șef. A negociat, însă, noua situație și a rămas la poștă, pe un loc călduț, dar inferior, primind, însă, alte beneficii de la partidul-mamă (fostul PDL), precum un fotoliu de consilier județean. Din poziția publică deținută în legislatura trecută, Burghiu s-a înscris cu mândrie în categoria celor care ridicau mâna în funcție de ordinele partidului și nu se rușinează cu asta nici astăzi. Ne mai amintim și faptul că Burghiu deținea, conform declaraţiei de avere publicate în timpul exercitării mandatului de consilier județean, bijuterii personale în valoare de 20.000 euro, dobândite în perioada 1982-2011.

În toți acești ani, în care a stat pe tușă, visul fostei consiliere județene a fost acela de a reveni la conducerea Poștei. Și iată că schimbarea culorii politice a guvernului a venit cu visul Mihaelei Burghiu la pachet. Altfel spus, la vremuri noi vin oameni vechi. Cu probleme de imagine cunoscute.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*