Portret de fotbalistă: Ruxandra Neagu

în Sport

Monica Vasilescu

Ruxandra neaguEchipa de fotbal feminin Universitatea Alexandria are jucătoare bune, care au demonstrat, încă de la începuturi, că sportul gândit pentru bărbaţi poate fi jucat, cu aceeaşi precizie, şi de către fete. Începând cu această ediţie a ziarului, vă vom prezenta fiecare prezenţă feminină care duce gruparea de la Alexandria în gloria fotbalului naţional jucat de către sexul frumos.

Ruxandra Neagu este prima care ne-a povestit de unde a pornit pasiunea sa pentru fotbal, unde şi-a făcut junioratul şi cum ar vrea să evolueze în cariera fotbalistică. Are 21 de ani şi a finalizat cursurile Facultăţii de Management-marketing, la Universitatea Artifex din Bucureşti. Pentru că fotbalul nu-i oferă satisfacţii materiale îndestulătoare, Ruxandra lucrează la o firmă de consultanţă şi marketing, fiind account manager.

Ne-a povestit că joacă fotbal în faţa blocului de la 5 ani. “Jucam cu băieţii fotbal. Eu am făcut 9 ani de atletism până am aflat că există la noi în ţară fotbal feminin. De mică mi-a plăcut fotbalul. Îmi plăcea portarul Lobonţ de la Dinamo”.

Ruxandra Neagu apără poarta Universităţii Alexandria de câteva luni şi şi-a fixat deja un obiectiv principal: să menţină echipa pe primele locuri din clasament, dorindu-şi, de asemenea, să fie rechemată la naţionala de fotbal feminin. Joacă fotbal din anul 2008 şi a trecut pe la echipe precum: FC Smart Bucureşti, Nicolae Dobrin Piteşti, Sporting Craiova, Blue Angel Braşov şi Viitorul Buzău.

“Acum, eu cred că am ajuns unde voiam. Sunt la o echipă foarte bună, cu un antrenor excepţional şi cu nişte colege superbe. Suntem o familie! Am o stimă enormă pentru Universitatea Alexandria, pentru faptul că m-au vrut la echipă, iar asta pentru mine înseamnă relansarea carierei”, a mai spus Ruxandra.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*