Portret de fotbalistă: Maria Sima

în Sport

Monica Vasilescu

portret mariaContinuăm portretizarea fetelor de la echipa de fotbal Universitatea Alexandria cu junioarele, care aduc un plus de prospețime lotului condus de Adrian Cioacă și antrenat de Călin Pistolea.

Maria Sima are 13 ani și este elevă în clasa a 7-a. Ea, la fel ca și celelalte colege, ne-a mărturisit când s-a apucat de acest sport și ce așteptări are de pe urma lui în cursul vremii. Joacă fotbal de câțiva ani, dar într-o echipă de performanță a ajuns de puțin timp. ”Am ales acest sport pentru că atunci când sunt pe teren mă simt specială. Am mai practicat și tenis de câmp, aproximativ șapte ani, dar m-a atras mai mult fotbalul”, a spus mica fotbalistă.

La Universitatea, aceasta joacă pe postul de atacant. Dacă ar fi să povestească dorința sa pentru viitor, ea și-ar dori să ajungă la o echipă mare din Europa. Ca orice om implicat sufletește în acest domeniu, sportiva are și un model, preferata sa fiind Marta Silva din Brazilia, pe care o admiră pentru că profesează pe același post și are același număr pe tricou – 10. Din fotbalul masculin, Maria susține echipa de fotbal Steaua, iar din străinătate admiră FC Barcelona.

Cât despre lotul actual din care face parte, aceasta spune că este unul omogen, fiindcă toate fetele luptă cu același scop și este una dintre cele protejate, fiind recent intrată în grup. ”La Universitatea este foarte bine. Suntem un colectiv unit și ne ajutăm reciproc. Cu fetele mă înțeleg bine având în vedere că eu sunt nouă în colectiv”.

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*