Portret de fotbalistă: Iulia Săvescu

în Sport

Monica Vasilescuportret

Iulia Săvescu este o altă componentă a lotului format actualmente la Universitatea Alexandria, echipa de fotbal feminin, care reuşeşte să se menţină în topul clasamentelor încă de la înfiinţare.  

Are 17 ani, este elevă la Colegiul Național “Anastasescu” Roşiorii de Vede şi a început să joace fotbal într-o echipă în urmă cu doi ani. “Am început să joc de mică, în fata blocului şi în curtea școlii, cu fratele meu şi băieţii. Îmi mai place tenisul de câmp pe care îl şi practic de nouă ani, baschetul, handbalul, ping-pongul şi atletismul”, ne-a spus Iulia Săvescu.

Sportiva joacă pe postul de mijlocaș stânga de cele mai multe ori şi, uneori, pe postul de mijlocaș dreapta. Sportivul preferat al ei este Cristiano Ronaldo, iar asta se întâmplă nu din punct de vedere al aspectului, ci datorită valorii sale ca jucător. La Universitatea este universul ei actual şi declară că face echipă bună cu fetele, completându-se reciproc în teren. “Universitatea Alexandria este o echipă tânără, unită, care a obținut performanţe într un timp scurt, reuşind, în doar un an, să promoveze în Superligă şi să aibă ca adversare echipe de top. Îmi place că fac parte din acest colectiv şi mulţumesc celor de la Universitatea Alexandria pentru încrederea pe care mi-o acordă, fiind titulară meci de meci”, a mai afirmat Iulia Săvescu.

Iulia îşi doreşte să aibă performanţe, dar, cu modestie, spune că nu ştie dacă va reuși să facă o carieră din fotbal/tenis de câmp (sporturile pe care le practică în prezent), dar merge pe ideea că viitorul său va avea legătură cu sportul (antrenor/profesor).

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*