liberinteleorman.ro

Portret de fotbalistă: Genoveva Roşie

7 martie 2015

Monica Vasilescu

portret - genovevaAre doar 13 ani şi mănâncă fotbal pe pâine. Genoveva Roşie a fost transferată recent la Universitatea Alexandria şi deja are rezultate alături de fete. “Fotbal. Fotbalul mi-a plăcut de mică, îmi doream să practic acest sport şi să joc pentru o echipă bună. Am început să fac fotbal de performanţă începând din clasa a V-a. Părinţii mei s-au interesat de cluburi bune, dar să am şi unde sta… După două luni, am găsit pe internet clubul Real Craiova. Mama mea a sunat şi s-a informat despre acest club. La începutul clasei a V-a am mers la Craiova, acolo unde am apelat la domnul Paul Răducan. Am fost să vorbim cu antrenorul acestei echipe, Sorin Pătraşcu, şi părinţii au fost de acord să rămân să joc pentru Craiova. După câteva luni, am avut un turneu la Alexandria, unde au participat aproximativ 10 echipe. În meciul cu Alexandria, am vrut să dau tot ce aveam mai bun, iar după ceva timp, domnul Adrian Cioacă a vrut să ia legătura cu părinţii mei, cum a şi făcut-o de altfel. Atunci am primit propunerea, dar părinţii nu au fost de acord pe loc şi au spus că se vor mai gândi”, ne-a povestit Genoveva.

Sportiva spune că începutul clasei a VII-a, părinţii au fost cei care au hotărât să accepte propunerea clubului de la Alexandria, echipă la care a fost împrumutată pentru şase luni. “După ceva timp, antrenorul Călin Pistolea a luat legătura cu părinţii mei pentru a le cere să vin la antrenamentele lor. Părinţii mei au fost de acord cu ideea de a face antrenamente cu fetele de la Alexandria şi după câteva săptămâni am luat legătura cu domnul Sorin Pătraşcu de a mă împrumuta. Dânsul a fost de acord”.

Cât despre relaţia pe care o are în noua colectivitate, Genoveva Roşie afirmă că se înţelege foarte bine cu fetele de la echipa mică şi de la cea mare. A încercat să se integreze repede în grupul lor şi bucuria a fost de ambele părţi.

Fotbalista are ca favorită echipa Real Madrid, iar jucătorul său preferat este Cristiano Ronaldo. “Mi-aş dori foarte tare să ajung în Spania pentru a juca fotbal. Întotdeauna mi-am dorit să ajung acolo, pentru că este un loc foarte frumos, iar fotbalul este foarte privit acolo. Aş vrea să joc la Barcelona sau la Atletico Madrid pentru că, din păcate, la Real Madrid nu există echipă de fete”, a mai menţionat Genoveva Roşie.

Jucătoarea junioare va mai rămâne o vreme la Universitatea Alexandria, lot care îi aduce, pe lângă bucuria de a practica sportul preferat la o echipă bine cotată, şi liniştea de acasă, fiindcă este teleormăneancă.

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Continuă cercetarea judecătorească în cazul primarului Daniel Răboj

Următorul articol

Bogatul Ioan Niculae stă cu mâna întinsă la Primăria Zimnicea! Primarul Petre Pârvu încalcă legile pentru a-și proteja prietenul

Cele mai recente articole de Sport