liberinteleorman.ro

Portret de fotbalistă: Florentina Ionescu

29 ianuarie 2015

Monica Vasilescu

florentina ionescu

Echipa de fotbal feminin Universitatea Alexandria, condusă de preşedintele Adrian Cioacă şi antrenată de profesorul Călin Pistolea, a reunit fete din toate colţurile ţării pentru a demonstra că şi în capitala Teleormanului se poate da cu piciorul în minge, la acelaşi nivel cu ceea ce se face în ţară. Din performerul lot face acum parte şi junioarea Forentina Ioneascu, venită de la Călăraşi să se antreneze alături de fotbalistele Universităţii.

Florentina are vârsta de 14 ani şi se dedică exclusiv şcolii şi fotbalului. Este foarte pasionată de jocul de fotbal şi a cunoscut performanţa încă de acum, fiind campioană la categoria sa de vârstă. “M-am apucat de fotbal la cinci ani, atunci când mă jucam în spatele blocului cu nişte băieţi. Îmi mai place şi handbalul, sport pe care l-am practicat timp de doi ani. Când vin în Alexandria, simt că aici este locul cel mai portivit pentru a juca fotbal. Aici, în Alexandria, mănânci fotbal, respiri fotbal, totul numai despre fotbal. Mă bucur că fac parte din acest grup unit şi această echipă minunată”, a declarat sportiva. Ea evoluează pe postul de mijlocaş stânga şi dorinţa sa este aceea de a ajunge la un club mare de fotbal feminin din Europa. Sportivul său preferat este Melanie Leupolz.

Florentina Ionescu evoluează şi la echipa națională, despre care spune: “atunci când merg acolo este un sentiment unic pe care nu toată lumea îl simte. Când mergi acolo trebuie să fii mândru că îţi reprezinţi ţara şi să dai tot ce ai mai bun ca ţara ta să fie la un nivel cât mai înalt”.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Șerban Picu, tânărul care l-a reinventat pe Eminem în Alexandria

Următorul articol

Păgâni sau nu, toți primarii au scris în Biblia lui Gâdea

Cele mai recente articole de Sport

Locul 4 pentru baschetbalistele U13

Echipa feminină de baschet U13 CSM Alexandria a participat, recent, la turneul final B al Campionatului Național rezervat acestei categorii de vârstă.