liberinteleorman.ro

”Porcarul” Dragnea are bani mulți și în pantofi

Monica Vasilescu

Ştefan Valentin Dragnea se îmbogățește cu succes de pe urma business-urilor tatălui său, care a preferat toată viața funcțiile publice și afacerile ascunse. Juniorul, la numai 29 de ani, deţine firme cu afaceri de milioane de euro, într-un județ pus pe butuci în toți anii de domnie ai tătucului.

Fie că vorbim despre agricultură, imobiliare, pescuit, morărit, porcit, toate ne duc cu gândul la Dragnea Junior, expert în toate, după cum arată cifrele de afaceri. Micul Dragnea, cunoscut mai mult ca ”porcar” de succes, se pricepe și la afaceri cu pantofi, pentru cei care au descoperit mai târziu ziarul Liber în Teleorman, care a analizat portofoliul de afaceri ale famigliei încă de pe vremea când numele Dragnea nu spunea mare lucru în România. Acum, că toată lumea își îndreaptă atenția către Teleorman, iar afacerile controversate stârnesc multă curiozitate, reamintim de o firmă interesantă a lui Ștefan, asociat cu un alt Ștefan întru business. El cu banii, tizul cu proiecția. Ne referim acum la magazinul de pantofi de lux din București, înființat sub imaginea designerului Ștefan Burdea.

Societatea PANTOFI LUX ȘTEFAN – S.R.L., cu sediul în București, strada Burlacu Ion 19, sector 5, s-a ițit prin luna ianuarie 2012, atunci când Burdea Ștefan (44 ani), alături de Burdea Alina-Eugenia (40 ani), ambii în calitate de asociați, s-au hotărât să înceapă o afacere al cărei domeniu principal de activitate se încadrează în grupa CAEN 152 – fabricare încălțăminte. Firma s-a deschis cu un capital social subscris în valoare de 1000 lei, vărsat integral, acesta fiind divizat în 10 părți sociale a 100 lei fiecare, șapte dintre acestea aparținând asociatului majoritar – Ștefan Burdea.

Ca în orice firmă care evoluează, pe parcurs, s-au făcut modificări în structură. Astfel, în 2016, acționariatul a decis reducerea valorii părților sociale, de la 100 lei la 50 lei fiecare parte socială. În urma acestei modificări, capitalul social de 1000 lei a fost divizat în 20 părți sociale, asociatul Burdea Ștefan deținând 14 părți sociale și asociatul Burdea Alina-Eugenia 6 părți sociale. Totodată, s-a hotărât retragerea asociatului Burdea Ștefan, prin cesionarea tuturor părților sociale către asociatul Burdea Alina-Eugenia și cooptarea în societate a lui Burdea David-Valentin, în vârstă de doar 19 ani. David-Valentin a devenit, astfel, asociat al S.C. PANTOFI LUX STEFAN – S.R.L. cu toate drepturile și obligațiile ce decurg din această calitate. A avut loc, de asemenea, majorarea capitalului social al societății, de la 1000 lei la 1250 lei, și, totodată, majorarea numărului de părți sociale, de la 20 la 25.

Vremea a trecut, afacerea a mers bine și a înregistrat o cifră de afaceri pe măsura pantofilor făcuți pe calapodul și placul clientului (după cum se poate vedea în fotografiile alăturate) de 532.990 de lei (anul trecut).

În urmă cu trei ani, familia Burdea a decis să evolueze pe scara valorilor recunoscute de societatea actuală, fapt care presupune să intre în albia porcilor, după cum vom analiza în continuare. În noiembrie 2015, mai exact, se înființează societatea ȘTEFAN BURDEA SHOES – S.R.L., cu sediul pe aceeași stradă numită Burlacu Ion, la nr. 49, având ca activitate principală comerțul cu ridicata al îmbrăcămintei și încălțămintei și capital social de 1000 lei. Partea interesantă din povestea pantofilor vine abia acum. Fondator de seamă în noua firmă este o societate care alimentează Teleormanul cu cei mai căutați porci din zonă: ROMCIP S.A., cu sediul social în satul Salcia. Societatea Comercială ROMCIP – S.A., înființată în anul 1991, are ca asociat majoritar firma LUDIKON SYSTEM – S.R.L., care deține 99,84% din capitalul social. Ea este reprezentată legal de personajul interesant – Dragne Ilie Liviu, asociat cu un procent de 10% din capitalul social al societății LUDIKON SYSTEM și… Dragnea Valentin-Ștefan (29 ani – fiul președintelui PSD), asociat care are un procent de 90% din capitalul social al societății LUDIKON SYSTEM – S.R.L.

Revenind la ȘTEFAN BURDEA SHOES – S.R.L., celălalt fondator de aici este societatea acaparată – PANTOFI LUX STEFAN – S.R.L., care s-a alăturat unui alt nume cu rezonanță interioară –  Mlădinoiu Adrian (36 ani) – de meserie servant al lui Liviu Dragnea, pus secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului. Dacă asocierea cu ferma de la Salcia ne-a uimit pe moment, administrația societății ne lămurește în privința patronajului de facto. Noua companie cu amestec politic îl are ca administrator pe deja celebrul în ziarul nostru – DRAGNE ILIE-LIVIU, un personaj cheie în business-urile lui Dragnea, pe cât de implicat și extins în afaceri, pe atât de anonim în viața reală.

Din săpături adânci, am aflat că această firmă cu jumătate de nume în limba lui Shakespeare este doar dovada clară a ideii de a se ști ”cine este șeful”, activitatea de bază derulându-se prin PANTOFI LUX ȘTEFAN – S.R.L. Și ce pantofi de lux! Din curiozitate, am analizat produsele pe care Ștefan Burdea le comercializează sub mustața lui Dragnea, căci toate drumurile duc la Măria Sa, uneori în pași de pantofi sofisticați, deși el umblă cu pantofi rupți. Am admirat o pereche de pantofi exotici box roșu și picioare de struț pictate roșu, la prețul de 2.300 lei, niște pantofi excusiviști pictați manual, la preț de 5.200 lei, dar ne-au atras atenția pantofii derby din antilopă neagră și lac negru cusut cu roșu, mai ieftini, la 950 lei, pe care îi  recomandăm tătucului pentru următoarea vizită la Alexandria…

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Teleormanul tuturor posibilităților: cum a ajuns o secretară din Videle șefă a Afacerilor Interne ale Europei?

Următorul articol

Generozitate pe bani publici: căciuli din blană naturală și curele de piele pentru Poliția Locală din Alexandria

Cele mai recente articole de Actualitate