Ferma zootehnică de la Salcia este, la ora actuală, una dintre cele mai prospere afaceri din Teleorman. Analizând o serie de documente interne ale firmei, am constatat cu stupoare cu doi ani în urmă că pe la Romcip s-au perindat în acte cam toți apropiații lui Dragnea. L-am regăsit prin hârtii pe Florin Tunaru, pe Tatiana Sandu, pe Elvira Tunaru, pe Petre Pitiș, pe Maria Păun, Emil Lungu și alții. De asemenea, am descoperit și strânsele legături ale firmei Romcip cu Teldrumul. Căci, culmea, toate afacerile gestionate de apropiații lui Dragnea sunt sprijinite din greu de Teldrum. De pildă, prin anul 2011, societatea comercială Teldrum SA Alexandria, în urma convocării efectuate de președintele Consiliului de Administrație, Petre Pitiș, stabilea termenii unei relații economice cu S.C. Agrotrust (atribuită de presă lui Mihai Putineanu) și cu S.C. ROMCIP SA, precum și condițiile negociate cu UniCredit Țiriac Bank în vederea constituirii unei garanții personale de către Teldrum pentru garantarea creditelor contractate de cele două societăți menționate anterior de la aceeași instituție bancară.
Nu cu mult timp în urmă, dacă aruncai o privire asupra componenței adunării generale a asociaților Romcip Salcia, se putea vedea clar că Ludikon System SRL este asociatul majoritar, deținând 99,84% din capitalul social al acesteia. Dar ce e cu acest Ludikon System SRL? Păi… dacă ne uităm la reprezentanții legali ai firmei, descoperim un anume Dragne Ilie Liviu, care deținea 10% din capitalul social al Ludikon și Dragnea Valentin Ștefan, asociat care deținea un procent de 90 din capitalul social al societății.
Apoi, la începutul acestui an, fiul lui Dragnea s-a retras din această afacere, precum și din altele, anticipând probabil că vor apărea consecințe ale implicării sale în tot felul de jocuri ale tatălui său, așa că acum, singurul care va trage ponoasele întregii „porcării” este Ilie Dragne. Astfel, administratorul fermei de porci a fost trimis astăzi în judecată de Parchetul General, aflându-se sub control judiciar. Singura acuzație rămasă în picioare din toate cele formulate inițial de procurori este aceea de folosire cu rea-credință a bunurilor firmei, în scop contrar intereselor acesteia sau în folos propriu. Potrivit Parchetului General, în calitate de unic asociat şi administrator al fermei de porci, la diferite intervale de timp, în perioada 2 octombrie 2015 – 17 august 2017, Ilie Liviu Dragne a folosit cu rea-credinţă bunurile sau creditul de care se bucură această societate, într-un scop contrar intereselor acesteia, prin dispunerea achitării de sume de bani în cuantum total de 43.041 lei (din care 30.175 lei venit net şi 12.866 lei impozit pe salarii şi contribuţii sociale), pentru soţia acestuia, fără ca aceasta să desfăşoare în beneficiul firmei respective activitatea pentru care a fost remunerată urmare a încheierii contractului individual de muncă.
Practic, acuzația rămasă nu-l îngrijorează prea tare nici măcar pe Ilie Dragne și, cu atât mai puțin, pe fiul baronului, Ștefan Valentin Dragnea, care nu numai că are talent la muncă, nu la scris minciuni și manipulări, dar are și instincte bune, care îl ajută să se retragă la timp din afaceri care atrag, în cele din urmă, atenția procurorilor.