Pompierii teleormăneni, „în focuri” de sărbători

în Actualitate

incendiuÎn numai patru zile de la începutul acestui an, pompierii militari teleormăneni au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea a 17 incendii, majoritatea acestora manifestându-se la locuinţele cetăţenilor, existând pericolul distrugerii lor ori propagării la bunurile din imediata vecinătate.

Dintre cele 17 de incendii, exemplificăm:

 

La cumpăna dintre ani

în Dobroteşti, la cumpăna dintre ani, la ora 00.04, a fost preluat primul apel ce anunţa izbucnirea unui incendiu în gospodăria lui Ilie N. La faţa locului s-au deplasat imediat două echipaje de pompieri militari, unul din cadrul Punctului de lucru Dobroteşi şi unul din cadrul Detaşamentului Roşiorii de Vede, cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă.

La sosirea forţelor şi mijloacelor de intervenţie, focul se manifesta la un adăpost de animale, ce avea podul plin cu baloţi de paie şi unde erau adăpostite mai multe animale (ovine şi păsări), existând riscul propagării flăcărilor la locuinţa din imediata apropiere, dar şi la celelalte anexe gospodăreşti.

Incendiul a fost localizat şi lichidat după aproape trei ore, intervenţia fiind îngreunată din cauza cantităţii mari de materiale combustibile şi a fumului dens provenit din arderea acestora.

Au ars ori au fost distruse de foc următoarele: 40 de baloţi de paie, acoperişul adăpostului, realizat din astereală din lemn acoperită cu tablă, pe o suprafaţă de cca. 60 mp, tavanul din lemn, pe o suprafaţă de aproximativ 40 mp şi 3 animale.

Valoarea pagubelor a fost apreciată la suma de 15000 de lei, iar cea a bunurilor salvate la peste 80000 de lei.

Din primele cercetări efectuate la faţa locului pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu, a reieşit faptul că evenimentul s-a produs, cel mai probabil, din vina unui scurtcircuit la instalaţia electrică deteriorată din podul adăpostului de animale.

La această intervenţie nu s-au înregistrat victime omeneşti.

 

în localitatea Beuca, la ora 01.35, Bădel I., în timp ce se deplasa cu autoturismul proprietate personală, a observat că din bordul maşinii a început să iasă fum.

Sosiţi la locul intervenţiei cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă, pompierii militari din cadrul Detaşamentului Roşiorii de Vede au constatat faptul că flăcările cupinseseră autoturismul în proporţie de 90%. Incendiul a fost stins în stadiul în care a fost găsit, valoarea pagubelor fiind apreciată la suma de 9000 de lei. Cuza probabilă a acestui incendiu a fost un scurtcircuit produs la instalaţia electrică dn bordul maşinii. Din fericire, la acest eveniment nu s-au înregistrat victime.

 

în Ciolăneşti Vale, la ora 05.18, o persoană a alertat pompierii militari roşioreni de izbucnirea unui incendiu la locuinţa lui Eugen P.. Sosiţi la locul evenimentului, cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă, militarii au constatat faptul că flăcările se manifestau într-un dormitor, la elementele de mobilier, un televizor şi la tavanul realizat din lemn, pe o suprafaţă de cca. 2 mp, existând riscul propagării focului la întreaga locuinţă.

Incendiul a fost stins în mai puţin de 20 de minute, reuşindu-se salvarea locuinţei şi a bunurilor aflate în interior, acestea fiind estimate la suma de 30000 de lei. Pagubele produse de foc au fost apreciate la suma de 5000 de lei.

Din primele verificări efectuate de pompieri, cauza probabilă a acestui incendiu a fost instalaţia de iluminat a unui pom de iarnă, lăsată în tensiune peste noapte. La această intervenţie nu au fost înregistrate victime.

 

Primele zile de foc ale anului 2016

 

în localitatea Ştorobăneasa, în prima zi a anului 2016, la locuinţa lui Mielu D., a izbucnit un incendiu. Pentru localizarea şi lichidarea acestuia au intervenit pompierii militari din cadrul Detaşamentului Alexandria, cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD.

Au ars ori au fost distruse de foc următoarele bunuri materiale: mobilierul unui dormitor, un televizor, un covor şi mai multe haine. Valoarea pagubelor se ridică la aproape 2000 de lei, iar cea a bunurilor salvate la peste 40000 de lei, reprezentând restul locuinţei şi bunurile din interior.

Cuza probabilă a acestui incendiu a fost un scurtcircuit produs la instalaţia electrică a unui televizor lăsat sub tensiune.

Din fericire, la această intervenţie nu a fost nevoie de intervenţia paramedicilor sosiţi la locul evenimentului, neînregistrându-se victime.

 

în municipiul Roşiorii de Vede, pompierii militari au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit în gospodăria Ioanei M., la o magazie şi o terasă, realizate din lemn.

Evenimentul a fost anunţat pe numărul unic de urgenţă 112, la ora 09.47, fapt pentru care la faţa loculu s-au deplasat rapid două echipaje de pompieri, cu o autospecială de stins şi o ambulanţă SMURD.

Incendiul a fost localizat şi lichidat în stadiul în care a fost găsit, valoarea bunurilor salvate, reprezentând locuinţa din imediata apropiere şi celelalte anexe gospodăreşti, fiind apreciată la suma de 50000 de lei. Pagubele înregistrate au fost de aproape 1500 de lei.

Din primele cercetări efectuate la faţa locului, a reieşit că evenimentul s-a produs din cauza unor artificii lansate de o persoană necunoscută, pe o stradă apropiată, care au căzut pe magazie, aprinzând materialele combusibile.

 

în municipiul Alexandria, în ziua de 01 ianuarie a.c., ora 20.52, pompierii militari au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea incendiului izbucnit în apartamentul lui Mircea G., situat într-un bloc de locuinţe de pe strada Dunării.

Focul, ce se manifesta la o comodă de bucătărie şi la un aparat electrocasnic, cu pericol de propagare la celelalte elemente de mobilier şi implicit la întregul apartament, a fost localizat şi lichidat de echipajul de pompieri în aproximativ 30 de minute, fiind salvate bunuri materiale apreciate la suma de 90000 de lei.

Pagubele produse, reprezentând comoda, aparatul electrocasnic şi zugrăveala de pe pereţi, au fost estimate la suma de 1000 de lei.

Cauza probabilă a incendiului a fost un scurtcircuit produs la un aparat electrocasnic, lăsat sub tensiune.

 

în municipiul Roşiorii de Vede, în data de 02 ianuarie, din cauza unui coş de fum deteriorat, care a permis scânteilor să ajungă pe materialele combustibile din apropiere, a izbucnit un incendiu la locuinţa lui Iulian H.

Alertaţi de o persoană pe numărul unic de urgenţă 112, la ora 20.58, pompierii militari roşioreni au intervenit prompt la locul evenimentului cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD.

Incendiul a fost localizat şi lichidat înainte să se propage la întreaga locuinţă, focul mistuind acoperişul acesteia pe o suprafaţă de cca. 12 mp.

Valoarea bunurilor salvate este de aproximativ 25000 de lei, iar cea a pagubelor de aproape 1500 de lei.

L această intervenţie nu s-au înregistrat victime.

 

în satul Cătunu, comuna Poeni, Marian P., propriearul unei combine agricole, a pornit utilajul pentru a merge la câmp să treiere o cultură de porumb, lăsându-l pentru câteva momente nesupravegheat. Din cauza unei probleme tehnice la electromotorul acesteia, a izbucnit un incendiu la compartimentul motor, fapt pentru care, la observarea flăcărilor, proprietarul a sunat la numărul unic de urgenţă 112, solicitând intervenţia pompierilor militari din cadrul Detaşamentului Videle.

Sosiţi la faţa locului cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă, pompierii au reuşit să stingă focul în stadiul în care a fost găsit, fără ca flăcările să se propage la tot utilajul agricol.

Au ars instalaţia electrică de la motor, două curele dn cauciuc de la alternator şi banda de descărcare, valoarea pagubelor fiind apreciată la suma de 13000 de lei. Valoarea bunurilor salvate de pompieri se ridică la suma de 50000 de lei.

 

pe raza localităţii Islaz, în ziua de 03 ianuarie a.c., la ora 09.40, Mihai O., proprietarul unei autoutilitare, în timp ce se afla în trafic, a observat că de la compartimentul motor iese fum. Cu toate că a acţionat cu mijloacele de intervenţie din dotare (un stingător), nu a reuşit să stingă flăcările, fapt pentru care a solicitat intervenţia pompierilor militari din cadrul Detaşamentului Turnu Măgurele.

Sosiţi la locul evenimentului cu o autospecială, pompierii au constatat faptul că focul cuprinsese autoturismul în proporţie de cca. 90%, existând riscul propagării la bunurile din apropiere.

Incendiul a fost stins în mai puţin de 20 de minute, fiind salvate bunuri de aproape 20000 de lei. Valoarea pagubelor produse de foc a fost apreciată la suma de 6000 de lei.

Cauza probabilă a incendiului: scurtcircuit electric.

 

în localitatea Suhaia, în data de 03.01.2016, o familie era să rămână făr întraga locuinţă, din cauza unui incendiu. Incendiul, izbucnit probabil din cauza unui coş de fum deteriorat care a permis scânteilor să ajungă pe materialele combustibile din apropiere, s-a propagat rapid la tavanele a două camere de locuit, pe o suprafaţă de cca. 25 mp.

Focul a fost stins după aproximativ două ore, cu ajutorul unei autospeciale de lucru cu apă şi spumă, reuşindu-se salvarea celorlalte încăperi ale locuinţei.

Valoarea pagubelor înregistrate a fost apreciată la suma de 10000 de lei, iar cea a bunurilor salvate la peste 30000 de lei.

Intervenţia a fost îngreunată de cantitatea mare de materiale combstibile, a fumului dens, dar şi de condiţiile meteo nefavorabile, ger şi vânt puternic.

Din fericire, la acest eveniment nu s-au înregistrat victime.

 

în satul Bâscoveni, comuna Gălăteni, în ziua de 03 ianuarie, la ora 12.26, o persoană a alertat pompierii militari de izbucnirea unui incendiu la locuinţa lui Oprea B..

La faţa locului au intervenit trei echipaje de pompieri din cadrul Detaşamentului Videle, cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD.

La sosirea pompierilor, focul se manifesta violent la astereala din lemn a acoperişului, pe o suprafaţă de cca. 100 mp, la bunurile dintr-o bucătărie (aragaz, butelie, mobilier), la mai multe materiale textile şi la aproximativ 1 t de cereale ce erau depozitate în podul locuinţei, eeexistând riscul distrugerii întregului imobil.

Incendiul a fost localizat şi lichidat în limitele găsite, intervenţia fiind una foarte dificilă din cauza cantităţilor mari de materiale combustibile şi a condiţiilor meteo nefavorabile.

Valoarea pagubelor se apropie de suma de 30000 de lei, iar cea a bunurilor salvate la cca. 70000 de lei.

Din primele cercetări efectuate la faţa locului, cauza probabilă a incendiului a fost jarul căzut din soba aflată în bucătăria locuinţei.

 

în municipiul Alexandria, o locuinţă aflată pe strada Dr. Stâncă, a rămas fără aproximativ 60 mp din acoperiş, în ziua de 03 ianuarie a.c..

Alertaţi de izbucnirea incendiului la ora 15.30, pompierii au intervenit rapid cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă, reuşind să stingă focul în stadiul găsit, fiind salvate bunuri materiale de peste 60000 de lei. Valoarea pagubelor a fost apreciată la suma de 10000 de lei.

Cauza probabilă a incendiului: coşul de fum amplasat lângă materialele combustibile.

 

în localitatea Drăgăneşti Vlaşca, în cursul zilei de ieri, 04 ianuarie a.c., la ora 14.57, pompierii militari alexăndreni au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la locuinţa lui Mircea V..

Sosiţi la faţa locului cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi o amblanţă SMURD, pompierii militari au constatat faptul că incendiul se manifesta la acoperişul locuinţei, realizat din astereală din lemn învelită cu ţiglă, pe o suprafaţă de cca. 45 mp, la 20 de grinzi din lemn, la mobilierul unui dormitor (un pat, o comodă, o masă şi un televizor), la mai multe materiale textile, o uşă, tâmplăria de la ferestre şi mai multe documente, existând pericolul distrugerii întregii locuinţe.

Totodată, pe timpul efectuării rcunoaşterii s-au găsit şi două victime carbonizate, soţ şi soţie, proprietarii locuinţei – Mircea V., de 84 de ani şi Mariţa V., de 86 de ani, aceştia aflându-se sub dărâmăturile tavanului.

Incendiul a fost localizat şi lichidat de pompieri în stadiul găsit după aproximativ două ore şi jumătate, la intervenţie participând şi membrii Serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă al localităţii Drăgăneşti Vlaşca.

Valoarea pagubelor produse a fost apreciată la suma de 7500 de lei, iar cea a bunurilor salvate la peste 35000 de lei, reprezentând şi anexele şi locuinţele învecinate.

Din primele cercetări efectuate la faţa locului pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu, a reieşit faptul că vinovat de producerea acestui eveniment se face un scurtcircuit produs la instalaţia electrică a locuinţei, aceasta fiind învechită şi postată pe materialele combustibile din pod.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*