liberinteleorman.ro

Polițistul care îi oferea lui Dragnea documente clasificate a fost condamnat la 8 ani de închisoare

8 aprilie 2019

Carmen Dumitrescu

Lațul se strânge, iar pionii încep să cadă. Astăzi a fost rândul fostului polițist de poliție judiciară al DNA, condamnat la 8 ani de închisoare pentru divulgarea de documente clasificate și informații secrete din anchete. În același dosar a primit o condamnare de 4 ani și Valentin Răducu Preda, fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor. Decizia instanței este definitivă.

Polițistul Dan Emil Manolachi a avut grijă să ofere, în schimbul unor bani și a altor avantaje, informații secretizate cu privire la Liviu Dragnea, Teldrum și un „personaj important din Primăria Alexandria”. Aceste informații au ajuns pe masa unui membru al PSD Constanța, secretar de stat la vremea aceea, care a putut, la rândul lui, preveni pe cei implicați cu privire la gradul de informare a Serviciului Român de Informații.

Practic, polițistul Dan Manolachi a fotografiat documente secrete ale SRI, despre care știm din rechizitoriul DNA că ar fi conținut următoarele date: “În partea introductivă a notei se face referire la SC Tel Drum SA, entitate apropriată martorului Dragnea Liviu Nicolae, beneficiar de avantaje financiare, urmare a unor activităţi frauduloase”.

Ancheta mai viza un important personaj din Primăria Alexandria. Era vorba de modul de încredinţare a unor lucrări aferente investiţiei „Reabilitare cartier de locuinţe în zona blocurilor 200″, caz în care funcţionarii ar fi favorizat Tel Drum. Ancheta privea şi lucrarea „Reabilitarea ştrand Vedea, municipiul Alexandria”. Astfel, contractul anterior amintit a fost atribuit în mod formal unei societăţi comerciale, pentru suma de 4.815.267 lei fără TVA, însă, în realitate, lucrările au fost efectuate cu personal/utilaje tot de la Tel Drum.

Și, deși nici acum nu știm cine e personajul important din Primăria Alexandria, supravegheat îndeaproape de serviciul de informații, noi nu putem decât să ne bucurăm că SRI are și astfel de preocupări, așa că așteptăm cu interes apariția primelor efecte legale, în măsură să pună la locul lor niște funcționari alexăndreni și, mai ales, pe cel care ține din umbră frâiele TelDrum, adică Liviu Dragnea, pentru că altfel, nu s-ar fi explicat interesul unui membru PSD din Constanța pentru stadiul cercetărilor legate de o firmă de succes din Teleorman.

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Când politica și școala se întrepătrund: în Teleorman, „PSD” transportă elevi…

Următorul articol

Poștașii din Teleorman, operatori de sondaj pentru PSD, care vrea să dezlege misterul „reducerii pârțurilor”

Cele mai recente articole de Actualitatea politică