liberinteleorman.ro

Polițistul Iulian Toader nu s-a lăsat de ilegalități! Șefii săi l-au prins, din nou, la braconaj

Advertisement

Monica Vasilescu

Braconierul, pardon… poliţaiul Toader este din nou în acţiune. Nu la locul de muncă, aşa cum ar fi de preferat pentru a putea închega o mapă profesională de om în slujba statului român, ci printr-o ispravă din categoria lipsei de respect față de reguli. Deși fişa postului îi cere să fie impunător şi să le ceară altora să respecte legea, el uită de legalitate când e pe câmpii.

Zilele trecute, el a fost prins, din nou, la braconaj, după ce în urmă cu mai mulți ani i-a pupat cu sârg mâinile unui om politic din Teleorman, care l-a găsit pe domeniul său de vânătoare, pentru a nu depune plângere la Poliție.

De data asta, șefii agentului, polițiștii Serviciului A.E.S.P. din cadrul Inspectoratului de Poliție Teleorman l-au depistat pe Toader în plin proces de vânătoare ilegală. Ei au organizat şi executat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii braconajului cinegetic, în zona extravilană a comunei Nanov – Buzescu – Plosca – Peretu, pe fondurile de vânătoare din zonă, iar în pădurea Plosca au găsit patru bărbați, doi din comuna Viișoara și doi din municipiul Alexandria, care căutau vânat. Unul dintre cei care se deplasau cu un auto de teren, folosind un dispozitiv de iluminat pe timp de noapte tip proiector, a fost Iulian Toader, un individ care nu a făcut niciodată cinste instituției ce pierde de multe ori la capitolul imagine când pune epoleți pe umărul acestor persoane.

Și chiar dacă purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Teleorman, inspector Teodora Dragole, nu ne-a dat informații clare cu privire la aspectele sesizate, spunând că acestea sunt date având caracter personal, a precizat că persoana în cauză este cadru MAI. Mai transparent și vizibil dedicat aflării adevărului a fost actualul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Alexandria, procuror Iulian Bădoi, care a confirmat dosarul penal întocmit pe numele lui Iulian Toader și a precizat că este în curs o cercetare ”in rem” sub aspectul săvârşirii infracţiunii de braconaj cinegetic. Urmărim cu interes rezultatul cercetărilor în acest dosar și nu vom uita nici de partea cu alcoolul la volan.

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Intoleranții la libertate – Personajele care ne-au marcat existența (I)

Următorul articol

Accident rutier cu 6 victime, pe E 70, între Vitănești și Văceni

Cele mai recente articole de Actualitate