liberinteleorman.ro

Polițistul acuzat că l-a apărat pe Dragnea în dosarul Referendumul este noul șef al Poliției Municipale Alexandria

Monica Vasilescu

Se schimbă garda la Poliția Municipală din Alexandria. Alen Vâjâială este noul șef al unității din capitala Teleormanului, după cum am aflat dintr-un comunicat al Poliției. ”În temeiul prevederilor art. 27 alin. (2) din Legea nr. 360/2002, privind Statutul poliţistului, ale art. 1 alin. (1) lit. c) din Anexa 11 a OMAI nr. 140/2016 privind activitatea de management resurse umane în unităţile de poliţie ale MAI, ambele cu modificările şi completările ulterioare, începând cu data de 01.11.2018, Cms. şef de poliţie VÂJÂIALĂ ALEN MANUEL –şeful Serviciului de Investigare a Criminalității Economice se împuterniceşte pe o perioadă de maximum 6 luni să îndeplinească atribuţiile funcţiei de Șef al Poliției municipiului Alexandria. Cu aceeași dată, se împuternicește adjunct al șefului Poliției municipiului Alexandria, cu atribuții pe linie de ordine publică comisar Mușat Doru Pompiliu. Totodată, se numește în funcția de Șef al Poliției orașului Videle subcomisar Enache Emil, iar comisar șef Rotaru Mugurele Răzvan este nominalizat să îndeplinească atribuțiile funcției de șef al Serviciului de Investigare a Criminalității Economice”.

În temeiul apropierii de PSD, ne amintim că martorul-cheie în dosarul „Referendumul” a povestit cum a fost supus la intimidări din partea polițistului Alin Vâjâială, cel care l-ar fi amenințat că dacă nu retrage denunțul împotriva lui Liviu Dragnea, îi înaintează dosarul la DNA. Timp de trei ani, spunea Romică Părpălea la vremea respectivă, ar fi fost șantajat cu acest dosar.

„Un ofițer de poliție m-a chemat și mi-a zis în sediul poliției, la Alexandria, să retrag plângerea împotriva lui Liviu Dragnea. Mi-a zis: ‘ai o plângere făcută de primarul Drăgușin’, prietenul lui Dragnea, care au fost în colaborare după ce am făcut denunțul, au făcut o plângere în rem, aiurea! Au lucrat cu oamenii lor din interior, de la Antifrauda. Mi-a zis: ‘ori cu domnul Dragnea, ori înaintăm dosarul’. Alin Vâjâială, comisar-șef Antifraudă din Alexandria. El m-a chemat în sediul poliției județene și mi-a zis: ‘ori așa, îți închidem dosarul, dar trebuie să îți retragi plângerea’. Și i-am zis că nu am făcut nimic, că mi-au fabricat probe. L-au declinat la DNA și uitați ce zic DNA (ei au crezut că sunt omul lor) mi-a clasat cauza, dar le-am mai dat lor de lucru”, afirma Romică Părpălea în 2015.

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Artistul vizual Ana Kun știe ce e în sufletul lui Liviu și le dă teleormănenilor o șansă la revanșă

Următorul articol

Educație din inimă la Grădinița cu PN Nr. 3 Alexandria

Cele mai recente articole de Actualitate