Polițiștii teleormăneni au aplicat 374 de sancțiuni contravenționale în numai 72 de ore

în Actualitate/Administratie

Weekend agitat în Teleorman, unde s-au înregistrat 230 de sesizări prin numărul unic de urgență 112. Cele mai multe dintre ele au vizat circulația rutieră pe drumurile județului, unde au loc aproape zilnic tragedii. În doar 72 de ore, polițiștii au intervenit la peste 250 de evenimente. Pentru neregulile constatate polițiștii au aplicat 374 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 160.000 de lei (dintre care 28 pentru nerespectarea regimului legal de viteză), au reținut 27 de permise de conducere și au retras cinci certificate de înmatriculare pentru diferite abateri de la normele privind circulația pe drumurile publice.

În acest weekend, oamenii legii au constatat mai multe infracțiuni la regimul rutier, respectiv conducerea unui autoturism de către o persoană căreia i-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce, conducere sub influența alcoolului, refuzul recoltării de probe biologice, precum și vătămare corporală din culpă, fiind întocmite dosare penale.

Ca exemplu concret, pe data de 24 mai, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Turnu Măgurele au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă în cazul unui accident rutier produs în cursul zilei de ieri, în jurul orei 16:00, pe raza comunei Plopii-Slăvitești. Din primele cercetări polițiștii au stabilit că, în timp ce un tânăr în vârstă de 19 ani din județul Olt conducea un autoturism pe DJ 612A, la intersecția cu DJ 546 nu ar fi respectat semnificația indicatorului “Oprire”, intrând în coliziune cu un autoturism condus regulamentar de către un bărbat în vârstă de 28 de ani din comuna Berevoiești, județul Argeș.

În urma impactului a rezultat rănirea celui din urmă, bărbatul de 28 de ani fiind transportat la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale. Niciunul dintre conducătorii auto nu se afla sub influența alcoolului la momentul producerii evenimentului rutier.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*